20:42 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

«Το κλείσιμο συνόρων της Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες και η βύθιση λέμβων παραβιάζει την Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» είπε ο Ερντογάν και ισχυρίστηκε ότι η απόφαση να ανοίξει τα σύνορα είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο.

Απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αναφέρει ότι οι Έλληνες ίσως μία ημέρα να βρεθούν στη θέση να αναζητήσουν συμπόνια.

Ο Ερντογάν επέδειξε φωτογραφία που απεικόνισε τη βοήθεια προς τους Έλληνες που επέζησαν από τις ναζιστικές επιθέσεις και βρήκαν καταφύγιο στη Συρία στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ενα από αυτά τα αγοράκια ή κοριτσάκια από την Ελλάδα σε αυτή τη φωτογραφία ενδέχεται να είναι ο παππούς ή η γιαγιά του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε αναφέροντας σύμφωνα με το Anadolu:

«Ο Έλληνας, που προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να μην δεχτεί πρόσφυγες στη χώρα να μην ξεχνά ότι κάποια μέρα μπορεί να βρεθεί (σ.σ. σε μία κατάσταση στην οποία) θα αναζητεί συμπόνια».

Κατά της Ευρώπης

Εξαπέλυσε επίσης απειλές κατά της Ευρώπης ότι θα πρέπει να υποστηρίξει την Τουρκία αν θέλει να λύσει το μεταναστευτικό καθώς περαιτέρω ροές θα είναι πραγματική καταστροφή για την Ε.Ε. 

Έστρεψε τα βέλη του κατά της Ε.Ε. και της Ελλάδας αναφέροντας χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «το κλείσιμο συνόρων από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες απέναντι στους πρόσφυγες σήμερα, η προσπάθεια να τους επαναπροωθήσουν (σ.σ. push back), η βύθιση λέμβων, στην πραγματικότητα ακόμα και να τους πυροβολούν, παραβιάζει την Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Απείλησε εμμέσως τις χώρες της Ευρώπης όπου όπως επισήμανε «τα βήματα του φασισμού ακούγονται όλο και πιο δυνατά κάθε ημέρα που περνάει» ότι «μία κατάσταση σαν κι αυτή (με περαιτέρω ενίσχυση των μεταναστευτικών ροών) θα είναι πραγματική καταστροφή»

Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα ότι η παρούσα κατάσταση θα οδηγήσει την Ε.Ε. να δει την αλήθεια και να δώσει την απαραίτητη στήριξη στην Τουρκία, ενώ υποστήριξε ότι η απόφαση να ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη μετά την επίθεση της 27ης Φεβρουαρίου κατά Τούρκων στρατιωτών βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με το Διεθνές Δίκαιο.

«Αν η ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λύσουν τη μεταναστευτική κρίση πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικής και ανθρωπιστικές λύσεις στη Συρία» τόνισε.

Μάλιστα, προειδοποίησε, όπως μεταδίδει η Daily Sabah και το TRT, ότι οι προσφυγικές ροές δεν θα σταματήσουν μέχρι να υπάρξουν ελεύθερες εκλογές και νέο σύνταγμα στη Συρία.

Tags:
Συρία, σύνορα, Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόσφυγες, μεταναστευτικό, ανθρώπινα δικαιώματα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK