ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού δέχτηκε ερώτημα για τον αριθμό των μεταναστών που έχουν περάσει τα σύνορα και εξέφρασε την ενόχλησή του για τον δημοσιογράφο.

Την ενόχληση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, προκάλεσε η αμφισβήτηση ενός δημοσιογράφου για τον αριθμό των μεταναστών που έχουν περάσει τα τουρκικά σύνορα.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος του καναλιού Tele1 ρώτησε τον Σοϊλού σχετικά με τον ισχυρισμό του υπουργού ότι «140.000 μετανάστες πέρασαν από την Ανδριανούπολη στην Ευρώπη». Ο δημοσιογράφος παρατήρησε ότι δεν είχε καταστεί εφικτό να επιβεβαιώσει τον αριθμό αυτό.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού ζήτησε να μάθει ποιος είναι ο δημοσιογράφος που έθεσε το ερώτημα και πόσους ανταποκριτές διαθέτει ο τηλεοπτικό σταθμός.

Όταν ο δημοσιογράφος απάντησε ότι είναι μόνος του, ο Τούρκος υπουργός, σύμφωνα με το A Haber σχολίασε:

«Μήπως εργάζεσαι για την Ελλάδα;»

​Ο δημοσιογράφος επέμεινε στο ερώτημά του, εάν πράγματι 140.000 άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα, και ο Σουλεϊμάν Σοϊλού αναρωτήθηκε εάν αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος ψεύδεται.

Η Τουρκία στέλνει 1.000 άνδρες ειδικών δυνάμεων στον Έβρο

Νωρίτερα, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε ότι θα αναπτυχθεί ειδική ομάδα της τουρκικής αστυνομίας στα σύνορα στον Έβρο.

Ο Τούρκος υπουργός κατηγόρησε την Ελλάδα και τη Frontex ότι έχουν απωθήσει πίσω στην Τουρκία 4.900 μετανάστες και έχουν τραυματίσει 164 και προκειμένου η Τουρκία να εμποδίσει το «pushback», όπως αποκαλείται,  θα στείλει 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στα σύνορα.

Tags:
Καστανιές, Έβρος, Ελλάδα, Τουρκία, Σουλεϊμάν Σοϊλού
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK