07:37 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (214)
0 0 0
Βρείτε μας

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες με απάνθρωπο τρόπο: Βουλιάζει τις βάρκες τους, τους επιτίθεται με δακρυγόνα. Η Ελλάδα έχει σκοτώσει ήδη τρεις ανθρώπους ενώ έχει τραυματίσει κι άλλους»

Συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Bild, παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου όπου μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ άσκησε δριμεία κριτική τόσο στην ΕΕ όσο και στην Ελλάδα.

«Δεν είναι πλέον δυνατό να υπερασπιζόμαστε μόνοι μας την Ευρώπη ενάντια στη βούληση της Ευρώπης. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους στη Συρία και έρχονται στα σύνορά μας. Η Μέση Ανατολή είναι στην γειτονιά μας, δεν είναι όσο μακριά νομίζεις. Τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή επηρεάζουν και την Ευρώπη» ανέφερε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. 

Στη συνέχεια, ο κ. Τσαβούσογλου, κατέκρινε έντονα την συμπεριφορά της Ελλάδας προς τους μετανάστες λέγοντας πως: «Η Ελλάδα, ένα κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν τηρεί το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πυροβολεί εναντίον των μεταναστών και στη στεριά και στη θάλασσα που αναζητούν καταφύγιο στα σύνορά της. Τους αντιμετωπίζει με απάνθρωπο τρόπο: βουλιάζει τις βάρκες τους, τους επιτίθεται με δακρυγόνα. Η Ελλάδα έχει σκοτώσει ήδη τρεις ανθρώπους ενώ έχει τραυματίσει κι άλλους».

Ακόμη, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ανέφερε πως το γεγονός ότι οι πρόσφυγες έρχονται στην Τουρκία, δεν σημαίνει ότι η Τουρκία είναι εκείνη που θα πρέπει να τους αντιμετωπίσει μόνη της: «αυτό είναι ανεύθυνο και δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε άλλο. Η χώρα μου δεν μπορεί να το σηκώσει άλλο αυτό το βάρος μόνη της. Είναι αναξιοπρεπές να αντιμετωπίζετε αυτή τη δήλωση ως απειλή, εκβιασμό ή πολιτικό ελιγμό. Παρέχουμε στα περίπου τέσσερα εκατομμύρια άτομα στη χώρα μας την απαραίτητη προστασία και υποστήριξη. Τηρούμε την αρχή της μη επιστροφής. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική μας για τους πρόσφυγες».

Τέλος, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, επεσήμανε πως η μεταναστευτική κρίση είναι ένα πρόβλημα της εποχής και τόνισε πως το λογικό πράγμα που πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστεί, είναι να λύσουμε το πρόβλημα από τη ρίζα του «πρέπει να αποτρέψουμε τη στρατιωτική λύση του 'Ασαντ και να αναζωογονήσουμε την πολιτική διαδικασία. Πρέπει να εργαστούμε όλοι προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι Σύροι θα μπορούν να επιστρέψουν και να εγκατασταθούν στις περιοχές τις οποίες απελευθερώνει η Τουρκία από τους τρομοκράτες».

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (214)
Tags:
Προσφυγικό, πρόσφυγες, ελληνοτουρκικά, Έβρος, Ελλάδα, μεταναστευτικό, μετανάστες, μετανάστης, Τουρκία, Μεβλούτ Τσαβούσογλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK