ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (212)
0 01
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ισχυρίστηκε ότι 142.175 μετανάστες έχουν διασχίσει τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο, μέχρι τις 12:10 σήμερα.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, υποστήριξε μέσω Twitter πως μέχρι σήμερα το μεσημέρι στις 12:10, 142.175 μετανάστες εγκατέλειψαν την επικράτεια της Τουρκίας μέσω του Έβρου.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού έγραψε στο Twitter ότι μέχρι τις 12:10, ο αριθμός των μεταναστών που έφυγαν από την Αδριανούπολη προς την Ελλάδα αγγίζει τους 142.175.

​Ο Τούρκος υπουργός προχωρεί συχνά σε ενημερώσεις για τον αριθμό των μεταναστών που, όπως ισχυρίζεται, έχουν περάσει τα σύνορα της Τουρκίας με την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η πρακτική αυτή ξεκίνησε από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μετά το άνοιγμα των συνόρων από την Τουρκία.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απορρίψει τις αναφορές των Τούρκων αξιωματούχων ως ψευδείς που στόχο έχουν να ενθαρρύνουν τη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα.

Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εξαπέλυσε βολές κατά της Τουρκίας, τονίζοντας ότι η Άγκυρα «έγινε η ίδια διακινητής ανθρώπων και fake news».

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (212)
Tags:
Σουλεϊμάν Σοϊλού, Έβρος, Ελλάδα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK