ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσαν ότι έχουν συντάξει μια συμφωνία για την αποκλιμάκωση των εντάσεων στη βορειοδυτική Συρία.

Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στη συμφωνία κατάπαυσης πυρός στην Ιντλίμπ που επιτεύχθηκε την Πέμπτη μετά τη μαραθώνια σύσκεψη με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι αν δεν υπήρχε η συμφωνία οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να στείλουν πυρομαχικά στους Τούρκους στρατιώτες, ενώ ανέφερε ότι οι S-400 θα είναι σε επιχειρησιακή λειτουργία τον Απρίλιο. 

Αναφέρθηκε εκτενώς στη συμφωνία κατάπαυσης πυρός, που αναμένεται να βάλει τέλος στις εχθροπραξίες στην Ιντλίμπ, τονίζοντας ότι όχι μόνο προστατεύει τα σύνορα της Τουρκίας, αλλά δημιουργεί τη βάση για περαιτέρω εξομάλυνση της κατάστασης στην περιοχή. Επίσης προστατεύει τους στρατιώτες και τους πολίτες.

Όπως έκανε γνωστό ο Ερντογάν, τα τουρκικά παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ θα διατηρήσουν τη σημερινή τους μορφή παρά τις αλλαγές στη μορφή της επιχείρησης «Εαρινή Ασπίδα» διαβεβαιώνοντας ότι οι στρατιώτες της Άγκυρας απλά θα παρακολουθούν την τήρηση της κατάπαυσης πυρός, παρά θα «ελέγχουν το πεδίο». 

Αναφορικά με τον εξοπλισμό από τις ΗΠΑ για τους στρατιώτες που διατηρεί στην περιοχή, διευκρίνισε ότι η Τουρκία δεν έχει παραλάβει σχετικό υλικό υλικό.

Για άλλη μία φορά επιβεβαίωσε το αίτημα για το σύστημα αεράμυνας Patriot από τις ΗΠΑ, ωστόσο, πρόσθεσε ότι το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400 θα ενεργοποιηθεί τον Απρίλιο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Tags:
κατάπαυση πυρός, Συρία, Ιντλίμπ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK