ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (204)
0 13
Βρείτε μας

Επιμένει να διατηρεί υψηλά την αντιπαράθεση με την Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε ότι δεν θέλει να βρεθεί στον ίδιο χώρο μαζί του.

Επιμένει στις σκληρές δηλώσεις κατά της Ελλάδας ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζοντας με τον ισχυρισμό περί νεκρών στα σύνορα με τον Έβρο, ενώ διατηρεί την ένταση διαμηνύοντας, μετά τη συμφωνία για κατάπαυση πυρός στην Ιντλίμπ με τον Ρώσο πρόεδρο, ότι τα σύνορα θα μείνουν ανοιχτά

Σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο ταξίδι του στη Μόσχα, ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε την προσπάθεια του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ για συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως δήλωσε ο Ερντογάν:

«Τα σύνορά μας δεν θα κλείσουν. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσοφ ζήτησε να συναντηθούμε στη Σόφια και να προσκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ημέρα που το πρότεινε, σημειώθηκαν δυο θάνατοι στα σύνορα. Δεν θέλω να βρεθώ στον ίδιο χώρο και να βρεθώ στην ίδια φωτογραφία με εκείνον. Προσπάθησαν αρκετά να με πείσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αυτά τα πράγματα δε είναι τόσο απλά. Πολιτικοί σαν αυτόν, πρέπει να γνωρίζουν πως οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι τόσο φτηνές».

«Τα σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτά»

Ο ίδιος τόνισε ότι τα σύνορα με την Ευρώπη θα παραμείνουν ανοιχτά για τους μετανάστες που περνούν μέσα από την Τουρκία και ανέφερε ότι η πολιτική που ακολουθεί δεν έχει να κάνει με εξαναγκασμό των προσφύγων να φύγουν από την Τουρκία, αλλά αυτό είναι απόφαση των ίδιων. 

«Είναι τα σύνορα ανοιχτά ή κλειστά; Δεν έχουμε χρόνο για άλλη συζήτηση γι’ αυτό το θέμα. Έγινε. Οι πρόσφυγες φεύγουν μόνοι τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε προσθέτοντας ότι:

«Ας υποθέσουμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι (από την Ιντλίμπ) μπαίνουν στην Τουρκία με κάποιο τρόπο. Αυτό σημαίνει 5 με 5,5 εκατομμύρια πρόσφυγες. Πώς θα το χειριστεί αυτό η Τουρκία; Έπρεπε να σταματήσουμε αυτή την τάση και (με τη συμφωνία) καταφέραμε να το κάνουμε».

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (204)
Tags:
Τουρκία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύνορα, Έβρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK