08:24 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ρωσία διέταξε κατάπαυση του πυρός μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας την Πέμπτη, μετά από εβδομάδες μαχών με δεκάδες θύματα και από τις δύο πλευρές.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι θα λάβει μονομερή δράση στην Ιντλίμπ της Συρίας εάν δεν τηρηθεί η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός από τη Ρωσία.

«Αν δεν τηρήσουμε τις υποσχέσεις που έγιναν σχετικά με την επιχείρηση Ασπίδα της Άνοιξης, διατηρούμε το δικαίωμα να εκκαθαρίσουμε (την περιοχή) χρησιμοποιώντας τις δικές μας μεθόδους», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη.

«Εάν η συμφωνία παραβιαστεί, θα κυνηγήσουμε έντονα μετά από (εκείνους που την παραβιάζουν). Υπογράψαμε αυτή τη συμφωνία (με τη Ρωσία) για να δώσουμε λύση στην κρίση στην Ιντλίμπ χωρίς περαιτέρω αιματοχυσία. Διαφορετικά, θα συνεχίσουμε να περπατάμε το δικό μας μονοπάτι».

Η Ρωσία και η Τουρκία ανακοίνωσαν μια προκαταρκτική συμφωνία την Πέμπτη μετά την εξάωρη συνάντηση του  Ερντογάν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα.

Η  εκεχειρία άρχισε να ισχύει στην επαρχία Ιντλίμπ στις 6 Μαρτίου, ενώ η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν να περιπολούν από κοινού τον αυτοκινητόδρομο Μ4 νότια της επαρχίας από τις 15 Μαρτίου και τη δημιουργία διαδρόμου ασφαλείας 12 χιλιομέτρων σε όλη την εθνική οδό.

Tags:
εκεχειρία, Ιντλίμπ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Ρωσία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK