12:10 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (234)
0 0 0
Βρείτε μας

Ζεύγος τουρκικών F-16 προχώρησε σε υπερπτήση πάνω από τον βόρειο Έβρο, σε ύψος από 500 έως 10.000 πόδια, για πρώτη φορά σε τόσο χαμηλό ύψος.

Συναγερμός σήμανε στην Πολεμική Αεροπορία, μετά την υπερπτήση τουρκικών F-16 πάνω από κατοικημένη περιοχή του Έβρου, σε ύψος μόλις 500 ποδών.

Οι υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών έλαβαν χώρα στις 2.50 το μεσημέρι της Τετάρτης, πάνω από χερσαία περιοχή του βόρειου Έβρου, σε ύψος από 500 έως 10.000 πόδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά λαμβάνουν χώρα τουρκικές υπερπτήσεις σε τόσο χαμηλό ύψος πάνω από χερσαία περιοχή.

Παράλληλα, ένα δεύτερο ζεύγος τουρκικών F-16 προχώρησε σε υπερπτήση πάνω από την ακατοίκητη νήσο Καλόγεροι, σε ύψος 26.000 ποδών.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), τα τουρκικά αεροπλάνα αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, με βάση τους διεθνείς κανόνες.

Η εξέλιξη αυτή, πάντως, επέρχεται εν μέσω του οξυμένου κλίματος στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο.

Η ελληνοτουρκική μεθόριος βρίσκεται στα «κόκκινα» από τις 28 Φεβρουαρίου του 2020, όταν ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται μετανάστες και πρόσφυγες, με στόχο να διέλθουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η ελληνική κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, έκλεισε τα σύνορα, μην επιτρέποντας τη διέλευση των μεταναστευτικών ροών.

Μάλιστα, κατά περιόδους, δεν λείπουν και οι στιγμές έντασης, με δακρυγόνα, πετροπόλεμο, χημικά, φωτιές, ακόμη και απόπειρες καταστροφής του φράκτη.

Η τουρκική κυβέρνηση δε, κάνει λόγο για «νεκρούς πρόσφυγες από ελληνικά πυρά», κάτι το οποίο έχει κατηγορηματικά διαψεύσει η Αθήνα.

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (234)
Tags:
Τουρκία, Πολεμική Αεροπορία, F-16, υπερπτήσεις, σύνορα, Έβρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK