22:00 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

«Μπορεί να υπάρχει κάποια οργή στην ΕΕ, αλλά η μεταναστευτική κρίση αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την Τουρκία» διεμήνυσε ο Τούρκος πολιτικός.

Η EE ήταν η πρώτη που παραβίασε τη συμφωνία για με το μεταναστευτικό με την Τουρκία, ενώ στη συνέχεια το ίδιο έπραξε και η Άγκυρα, δήλωσε στο Sputnik ο Οζτούρκ Γιλμάζ, βουλευτής του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), που βρίσκεται στην αντιπολίτευση στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι η Τουρκία δεν θα κλείσει τα σύνορά της με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους μετανάστες μέχρις ότου η Ευρωπαϊκή Ένωση να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της προς την Άγκυρα στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2016.

«Νομίζω ότι η συμφωνία για το μεταναστευτικό έχει παραβιαστεί πρώτα από την ΕΕ και μετά από την Τουρκία. Και οι δύο πλευρές την παραβίασαν τη συμφωνία, αλλά πρώτα παραβιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση» υποστήριξε ο Τούρκος βουλευτής, ενώ κατά τη γνώμη του, η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας δεν ήταν επιτυχής.

«Μπορεί να υπάρχει κάποια οργή στην ΕΕ, αλλά η μεταναστευτική κρίση αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την Τουρκία», επεσήμανε ο Τούρκος αξιωματούχος και πρόσθεσε πως η ΕΕ πρέπει να ξεκινήσει «άμεση συζήτηση με την Τουρκία».

Στη συνέχεια, ο κ. Γιλμάζ, μιλώντας για την κατάσταση στη Συρία, εξέφρασε την άποψη πως η επιθυμία να σωθούν οι καλές σχέσεις με τη Ρωσία, είναι το μόνο που κρατάει την Τουρκία από μια νέα κλιμάκωση με τη Δαμασκό στην Ιντλίμπ.

«Εάν υπάρξει κάποια παραβίαση της εκεχειρίας, η Τουρκία θα μπορούσε να αναλάβει ακόμη πιο σκληρή δράση στη Συρία, επειδή η κατάσταση εκεί είναι πολύ τεταμένη. Νομίζω ότι ο μόνος παράγοντας που συγκρατεί την Τουρκία, είναι οι πολύ καλές διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία», εξήγησε ο Τούρκος διπλωμάτης.

«Η Ρωσία είναι εταίρος της Τουρκίας σε πολλά θέματα, οπότε η Άγκυρα παραμένει ήρεμη προς το παρόν παρά τη δημόσια διάθεση και τις προσδοκίες να γίνουν περισσότερα» κατέληξε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης.

Tags:
Ελλάδα, προσφυγικές ροές, Προσφυγικό, πρόσφυγες, σύνορα, Έβρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμφωνία επανεισδοχής, συμφωνία, μετανάστες, Τουρκία, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, μεταναστευτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK