10:43 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 20
Βρείτε μας

Σειρά έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Τουρκίας. Κλείνουν μπαρ και νυκτερινά κέντρα. Σε καραντίνα χιλιάδες προσκυνητές.

Μια σειρά μέτρων για την επιβράδυνση του ρυθμού εξάπλωσης του κορονοϊού αποφάσισε η κυβέρνηση της Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα, από το πρωί της Δευτέρας, τίθεται σε ισχύ η προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των μπαρ και των νυκτερινών κέντρων της γειτονικής χώρας.

Τα μέτρα έρχονται την ίδια ώρα που σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας της Τουρκίας, δύο άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα, έχει διαπιστωθεί πως έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, ενώ πρόσθεσε πως επτά από τα επιβεβαιωμένα περιστατικά στη χώρα, πρόκειται για άτομα που έχουν έρθει από την Ευρώπη και τρεις από τις ΗΠΑ.

Πάντως, η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών δεν διευκρινίζει το χρονικό διάστημα ισχύος των παραπάνω μέτρων, τα οποία προστίθενται στο κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία - μέχρι στιγμής - έχει ανακοινώσει την ύπαρξη έξι επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-2019.

Στο μεταξύ, οι τουρκικές αρχές έχουν θέσει σε κατ’ οίκον περιορισμό χιλιάδες προσκυνητές, οι οποίοι είχαν επισκεφτεί τις προηγούμενες ημέρες τη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας.

«Όλοι οι επιβάτες που επέστρεψαν από το προηγούμενο βράδυ (σ.σ. Σάββατο) έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ξεχωριστά δωμάτια, σε φοιτητικές εστίες» ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Εξήγησε δε, ότι όσοι εμφανίσουν ύποπτα συμπτώματα, θα διακομιστούν στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός όσων έχουν επιστρέψει από τη Σαουδική Αραβία τις τελευταίες 24 ώρες, ανέρχεται περίπου σε 21.000. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν έχουν τεθεί όλοι σε καραντίνα.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, Μέτρα, μπαρ, Μέκκα, Σαουδική Αραβία, καραντίνα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK