ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (201)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας είχε αναφέρει ότι πιθανότατα θα το χρησιμοποιήσει για εργασίες στη Μεσόγειο, αλλά μπορεί να στείλει ένα από τα γεωτρύπανά της στη Μαύρη Θάλασσα.

Έφτασε στο λιμάνι της Μερσίνας το «Κανουνί», το τρίτο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία σύμφωνα με τον υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. 

Την έλευση του τρίτου γεωτρύπανου ανακοίνωσε ο Ντονμέζ μέσω Twitter αναφέροντας επίσης ότι στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό απαγορεύτηκε η έξοδος του 35μελούς προσωπικού του γεωτρυπάνου το οποίο ξεκίνησε από την Βρετανία και το ταξίδι του κράτησε 18 μέρες.

​Μετά την ολοκλήρωση των μέτρων θα γίνουν εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του γεωτρυπάνου και θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές του το συντομότερο. 

Σημειώνεται ότι στα πρώτα δύο γεωτρύπανα που αγόρασε η Τουρκία δόθηκαν τα ονόματα των σουλτάνων Φατίχ (Μωάμεθ ο Πορθητής 1432-1481) και Γιαβούζ (Σουλτάνος Γιαβούζ Σελίμ 1470-1520). Το νέο γεωτρύπανο Κανούνι έχει ως αναφορά τον Σουλτάνο Σουλεϊμάν (1496-1566), ο οποίος ήταν γνωστός ως Κανουνί (Νομοθέτης) Σουλτάν Σουλεϊμάν, αναφέρει το ΚΥΠΕ.

Θέμα:
Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (201)
Tags:
Φατίχ Ντονμέζ, Ανατολική Μεσόγειος, Κυπριακή ΑΟΖ, γεωτρήσεις, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK