ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Στην ταυτοποίηση και στη σύλληψη άτομων προχώρησε η Τουρκία, μετά από προκλητικές τους, όπως λένε τα τουρκικά ΜΜΕ, αναρτήσεις στα social media.

Η Τουρκία, στην ευρύτερη προσπάθειά που καταβάλλει για να σταματήσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, προχώρησε, μεταξύ άλλων, και στην ταυτοποίηση 93 υπόπτων και στη σύλληψη 13 εκ αυτών, με την κατηγορία κοινοποίησης ανυπόστατων και προκλητικών δημοσιεύσεων στα social media σχετικά με τον κορονοϊό.

Ο υπουργός Εσωτερικών, σε δήλωσή του, υπογραμμίζει ότι οι δημοσιεύσεις αυτές στα social media στοχοποιούσαν αξιωματούχους και διέσπειραν τον πανικό και τον φόβο, μέσω της διάδοσης της είδησης ότι ο ιός έχει εξαπλωθεί σε όλη την Τουρκία και ότι οι αρχές δεν είχαν λάβει τα κατάλληλα μέτρα περιορισμού του.

«Συνολικά, 19 ύποπτοι έχουν ταυτοποιηθεί και συλληφθεί, ενόσω συνεχίζεται η διαδικασία της σύλληψης και για τους υπόλοιπους που έχουν ταυτοποιηθεί», συνεχίζει ο υπουργός Εσωτερικών στη δήλωσή του, που μεταδίδουν Τουρκικά ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στα έκτακτα μέτρα που έλαβε η Τουρκία στην προσπάθεια καταπολέμησης της διασποράς του κορονοϊού, συμπεριλαμβάνονται το κλείσιμο των καφετεριών, των κέντρων διασκέδασης, των γηπέδων, η αναστολή των ομαδικών προσευχών στα τζαμιά και η απαγόρευση πτήσεων από συνολικά 20 χώρες.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα έχει αγγίξει τους 47.

 

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
social media, συλλήψεις, Τουρκία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK