01:45 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2319)
0 10
Βρείτε μας

Η Τουρκία προχωρά στο κλείσιμο των χερσαίων της συνόρων με την Ελλάδα και την Βουλγαρία σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στο κλείσιμο των χερσαίων της συνόρων με την Ελλάδα και την Βουλγαρία προχωρά η Τουρκία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο το τουρκικό Trt Haber.

Υπενθυμίζεται πως χτες, τόσο η Ελλάδα όσο και η ΕΕ ανακοίνωσαν το κλείσιμο των συνόρων τους.

Ελληνικό «μπλόκο» σε μη Ευρωπαίους πολίτες

Η ελληνική κυβέρνηση, ανακοίνωσε χτες πως από σήμερα, τις 06:00 το πρωί, δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες που δεν είναι Έλληνες ή από χώρες της ΕΕ.

«Δεν μπορούν να έλθουν στην Ελλάδα πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη που σχετίζεται με επείγουσα εργασία ή οικογένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Επίσης, τόνισε πως όσοι βρίσκονται στη χώρα μας θα πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο εσωτερικό.

Έλληνες και κοινοτικοί υπήκοοι θα πρέπει όταν εισέρχονται να μπαίνουν σε οικειοθελή καραντίνα για 14 ημέρες, ενώ μάλιστα η σύσταση αυτή είναι πιο ισχυρή για όσους έρχονται από Ην. Βασίλειο.

Η ΕΕ κλείνει τα εξωτερικά της σύνορα για 30 ημέρες

Οι ηγέτες των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνεδρίασαν χτες μέσω τηλεδιάσκεψης, αποφάσισαν το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, για διάστημα 30 ημερών, σε μια προσπάθεια περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης, χαιρέτησε την απόφαση και τόνισε πως από το νέο αυτό έκτακτο μέτρο εξαιρείται το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Γερμανία θα εφαρμόσει άμεσα την απόφαση.

Επίσης, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τον συντονισμό της επιστροφής των Ευρωπαίων πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό.

Η Κομισιόν απαγόρευσε τις άσκοπες μετακινήσεις εντός ΕΕ

Η επικεφαλής της Κομισιόν, Ουρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την Δευτέρα, την απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων εντός των κρατών της ΕΕ, ενώ από αυτό το μέτρο εξαιρούνται όσοι επαναπατρίζονται και το υγειονομικό προσωπικό.

«Τα μέτρα που λαμβάνουμε για την ανάσχεση της επιδημίας του κορονοϊού θα είναι αποτελεσματικά μόνο εάν υπάρξει συντονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρέπει να λάβουμε έκτακτα μέτρα για να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών μας. Ας διασφαλίσουμε τη συνέχιση της ροής αγαθών και βασικών υπηρεσιών εντός της εσωτερικής αγοράς μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό και τρόφιμα. Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό: η ενιαία αγορά μας αποτελεί βασικό μέσο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Συνομιλώ με όλα τα κράτη μέλη για να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση αυτή από κοινού, ως Ένωση», τόνισε η επικεφαλής της Κομισιόν.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2319)
Tags:
σύνορα, Τουρκία, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK