02:00 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Τούρκος καθηγητής προειδοποίησε ότι ο ο κορονοϊός στην Τουρκία μπορεί να προκαλέσει μέχρι και 600.000 θανάτους.

Μέχρι και 600.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν από τον κορονοϊό στην Τουρκία εξαιτίας της έλλειψης αναπνευστήρων και ΜΕΘ, προειδοποίησε καθηγητής που ασχολείται με συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Onur Baser, μιλώντας στη Deutsche Welle, δήλωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι τουλάχιστον 30 εκατομμύρια Τούρκοι θα μπορούσαν να μολυνθούν από τον κορονοϊό.

«Αυτό σημαίνει μεταξύ 150.000 και 600.000 θανάτων», δήλωσε ο Baser, ο οποίος εργάζεται ως καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο στο Πανεπιστήμιο MEF στην Κωνσταντινούπολη, επισκέπτης καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Columbia και επίκουρος καθηγητής Εσωτερικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Michigan.

Ο Baser πιστεύει ότι πάνω από ένα εκατομμύριο Τούρκοι θα πρέπει να νοσηλευτούν, και χωρίς την απαραίτητη ποσότητα αναπνευστήρων και κλινών ΜΕΘ, μπορεί να υπάρξουν πολλά θύματα.

«Θα χρειαστούν τουλάχιστον 320.000 αναπνευστήρες. Εάν αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι συνδεδεμένοι με το μηχάνημα, το ποσοστό θνησιμότητας θα μπορούσε να φθάσει το 90%», τόνισε.

Ωστόσο, ο καθηγητής Baser δεν εξήγησε σε ποια ακριβώς βάση προχώρησε στις ανησυχητικές προειδοποιήσεις.

Οι τουρκικές αρχές έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει 1.529 κρούσματα κορονοϊού και 37 νεκρούς. Τα τελευταία στοιχεία αναφέρθηκαν από την υπουργό Υγείας της Τουρκίας τη Δευτέρα, κι ενώ πάνω από 20.000 τεστ για κορονοϊό έχουν πραγματοποιηθεί σε άτομα που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
κρούσματα, θάνατοι, νεκροί, κορονοϊός, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK