18:31 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (233)
0 10
Βρείτε μας

Την απομάκρυνση 5.800 αιτούντων άσυλο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Περίπου 5.800 μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας, απομακρύνονται άμεσα από την συνοριογραμμή του Έβρου.

Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, η κίνηση αυτή πραγματοποιείται σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Σοϊλού, τόνισε πως η Τουρκία ως μέρος των μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19, μετέφερε σε πόλεις εντός της χώρας, περίπου 6.000 μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αιτούνται άσυλο ζητώντας να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες λίγο πριν την αποχώρησή τους από τον άτυπο καταυλισμό στα σύνορα, φαίνεται ότι προκάλεσαν πολλαπλές εστίες φωτιάς, κοντά στο δάσος των Καστανιών.

«Από τις μεταμεσονύχτιες ώρες παρατηρήθηκε η δημιουργία πολλών εστιών φωτιάς στην πλευρά που είναι το δασάκι των Καστανιών και μετά, τις επόμενες ώρες, υπήρξε μία ομαδική αποχώρηση από όλο τον χώρο που είχαν καταλάβει τις προηγούμενες εβδομάδες» δήλωσε στο Sputnik o δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

Μητσοτάκης για Έβρο: Κλείνει ένα κεφάλαιο αλλά η μάχη συνεχίζεται

«Ενδεχομένως να κλείνει ένα κεφάλαιο, αλλά η μάχη αυτή - μην έχετε καμία αμφιβολία - ότι συνεχίζεται» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαιρετίζοντας την αποχώρηση των μεταναστευτικών ροών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Και συμπλήρωσε: «Καταφέραμε και εξασφαλίσαμε ένα πολύ σημαντικό κεκτημένο για λογαριασμό της χώρας και για λογαριασμό της Ευρώπης. Τη δυνατότητα και την αποτελεσματικότητα να φυλάμε τα σύνορά μας χερσαία και θαλάσσια».

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στην περιοχή του Έβρου είχε κλιμακωθεί σημαντικά στις 28 Φεβρουαρίου του 2020, όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με στόχο τη διέλευση στα ελληνικά εδάφη.

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (233)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, επεισόδια, Τουρκία, Ελλάδα, πρόσφυγες, μεταναστευτικό, μετανάστες, σύνορα, Έβρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK