ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1997)
0 0 0
Βρείτε μας

Το θύμα ήταν θεράπων ιατρός του «ασθενούς ένα», του πρώτου που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό στην Τουρκία, ενώ η υγεία του εμφάνισε ραγδαία επιδείνωση και κατέληξε.

Την πρώτη της απώλεια από τον κορονοϊό η ιατρική κοινότητα στην Τουρκία μετά τον θάνατο του 67χρονου καθηγητή Παθολογίας στο πανεπιστήμιο Çapa της Κωνσταντινούπολης Τζεμίλ Ταστσίογλου.

Ο Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος (TTB) ανέφερε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ότι το θύμα ήταν θεράπων ιατρός του «ασθενούς ένα», του πρώτου που προσβλήθηκε από τον ιό στην Τουρκία.

Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι «οι γιατροί που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 δυστυχώς υπέστησαν την πρώτη τους απώλεια», ζητά να μη μειωθούν «τα μέτρα προστασίας του ιατρικού προσωπικού» και προσθέτει «υποβάλλουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του αξιότιμου καθηγητή μας».

Ο καθηγητής είχε μπει σε καραντίνα στις 16 Μαρτίου καθώς εμφάνισε συμπτώματα της νόσου. Η κατάστασή του καθηγητή όμως επιδεινώθηκε ραγδαία και κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στην Τουρκία, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε ότι συνολικά 601 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν μολυνθεί.

Ανακοίνωσε ακόμη νέα αύξηση των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας κατά 63, με το σύνολο των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 277 στην Τουρκία.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό αυξήθηκε κατά 2.148, ανεβάζοντας το σύνολο σε 15.679 από την έναρξη της κρίσης στην Τουρκία, την 11 Μαρτίου.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1997)
Tags:
γιατρός, νεκρός, COVID-19, Τουρκία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK