ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης προσεγγίζει το τουρκικό γεωτρύπανο «Φατίχ», ώστε να προετοιμαστεί για το ταξίδι του στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε πως το τουρκικό γεωτρύπανο Φατίχ προσεγγίζει λιμάνι της Κωνσταντινούπολης ώστε να ταξιδέψει στη Μαύρη Θάλασσα.

​Με ανάρτηση του στο Τwitter, o Tούρκος υπουργός έγραψε πως «το Φατίχ θα προσεγγίσει το λιμάνι Χαϊντάρπασα για να προετοιμαστεί για τη διέλευση του Βοσπόρου. Μετά την τεχνική προετοιμασία, ο νέος σταθμός θα είναι η Μαύρη Θάλασσα. Λάβαμε όλα τα μέτρα για την υγεία του προσωπικού μας ενάντια στον COVID-19. Εύχομαι καλή επιτυχία στο προσωπικό μας. Καλό ταξίδι».

Το πλοίο γεωτρύπανο «Κανουνί» θα βγει στην ανατολική Μεσόγειο

Τουρκικό δημοσίευμα ασκεί σφοδρή κριτική στην Ελλάδα για τη στάση της στην ανατολική Μεσόγειο εν μέσω πανδημίας κορονοϊού και προσθέτει ότι το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, το νέο πλοίο γεωτρύπανο «Κανουνί» θα ξεκινήσει έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή.

Το άρθρο που δημοσιεύεται στην τουρκική εφημερίδα «Τουρκιγέ» σημειώνει ότι «ενώ ο κόσμος εστιάζει στον αγώνα κατά του κορονοϊού, η Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και προχώρησε σε νέες πρωτοβουλίες στην ανατολική Μεσόγειο» και προσθέτει ότι η Αθήνα ενεργεί εναντίον της Άγκυρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, η Τουρκία προτίθεται να προχωρήσει σε νέες γεωτρήσεις.

Tags:
Μαύρη θάλασσα, ελληνοτουρκικά, Τουρκία, γεωτρήσεις, τουρκική προκλητικότητα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK