17:40 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (207)
0 0 0
Βρείτε μας

Η ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα διέψευσε δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας περί πιθανής συμφωνίας των δύο χωρών για τον καθορισμό υφαλοκρηπίδας.

Τις πληροφορίες και τα σενάρια περί πρόθεσης συμφωνίας για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών (ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδας) μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας διέψευσε η ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα, μέσω ανάρτησης στο Twitter.

«Θέλουμε να δηλώσουμε ότι η –δίχως βάση– δημοσίευση για την πρόθεση υπογραφής συμφωνίας για τα χωρικά ύδατα του Ισραήλ με την Τουρκία, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

​Το συγκεκριμένο tweet ήρθε ως συνέχεια δημοσιεύματος της εφημερίδας «Eha Medya», στο οποίο γίνεται λόγος για πιθανή συμφωνία των δύο χωρών, με στόχο την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει ότι ένα τέτοιο σενάριο θα απογοητεύσει τη συμμαχία Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων – Ελλάδος – Κύπρου – Αιγύπτου – Γαλλίας.

​Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, οι υπουργοί Εξωτερικών των παραπάνω χωρών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, καταδικάζοντας τις ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ έκαναν λόγο για παράνομες δραστηριότητες της Άγκυρας στην ΑΟΖ και τα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Απαντώντας στην Κοινή Διακήρυξη, ο πρόεδρος της γειτονικής χώραςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της Άγκυρας.

«Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο, στην Κύπρο. Δεν θα αφήσουμε ανοιχτό το πεδίο ούτε στο ΡΚΚ, ούτε στο FETO, ούτε στα αρμενικά ελληνικά λόμπι, ούτε στις εχθρικές δυνάμεις του κακού από τις χώρες του Κόλπου».

Θέμα:
Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (207)
Tags:
συμφωνία, Ισραήλ, Τουρκία, Κυπριακή ΑΟΖ, ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK