06:58 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (564)
0 0 0
Βρείτε μας

Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρεται στο σενάριο η Αγιά Σοφιά να ανοίξει για προσευχή στις 29 Μαΐου οπότε και ανοίγουν ξανά τα τζαμιά στην Τουρκία.

Στο σενάριο η Αγιά Σοφιά να ανοίξει για προσευχή Μουσουλμάνων στις 29 Μαΐου, αναφέρεται τουρκικό δημοσίευμα στον απόηχο του μηνύματος Ερντογάν ότι τα τζαμιά θα ανοίξουν ξανά για τους πιστούς στις 29 Μαΐου.

«Θα ανοίξουμε τα τζαμιά για προσευχή την Παρασκευή 29 Μαΐου, βάσει των αποφάσεων που λήφθηκαν από τους κυβερνήτες και τους μουφτήδες» δήλωσε τη Δευτέρα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τουρκικό δημοσίευμα στέκεται στην επιλογή της ημερομηνίας, σημειώνοντας ότι συμπίπτει με την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, στις 29 Μαΐου 1453.

«Θα πραγματοποιηθεί στην Αγιά Σοφιά η προσευχή της Παρασκευής 29 Μαΐου;» τιτλοφορείται το δημοσίευμα στο risalehaber.com.

Στο επίμαχο δημοσίευμα υπενθυμίζεται, επίσης, μήνυμα στο Twitter που είχε αναρτήσει ο Αλί Ερμπάς, ιμάμης και επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) στην Τουρκία, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση Ερντογάν.

«Θα ανταμώσουμε στα τζαμιά μας στις 29 Μαΐου. Πρώτα ο Θεός» έγραψε. Το μήνυμα συνοδευόταν από φωτογραφία που δείχνει το Μπλε Τζαμί και την Αγιά Σοφιά.

Τι είχε δηλώσει ο Στέλιος Πέτσας για την Αγιά Σοφιά

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη βδομάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε ερωτηθεί για αναφορές που θέλουν την Αγιά Σοφιά να ξεκινά να λειτουργεί σαν τζαμί από τις 29 Μαΐου.

Ο κ. Πέτσας είχε εκφράσει τις ενστάσεις της Ελλάδας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει αυτή η ρητορεία να συνεχίζεται».

«Η Αγιά Σοφιά είναι ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Περιμένουμε από την Τουρκία να σεβαστεί αυτό το πλαίσιο» υπογράμμισε.
Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (564)
Tags:
κορονοϊός, τζαμί, Αγία Σοφία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK