06:52 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανήμερα της Γενοκτονίας των Ποντίων, η Άγκυρα χαρακτηρίζει ως «παράνομη» την ελληνική Navtex για ασκήσεις σε Σαμοθράκη και Λήμνο.

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο, με την Υπηρεσία Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφικών και Ωκεανογραφικών Ερευνών του Πολεμικού Ναυτικού της γείτονας χώρας να χαρακτηρίζει ως «παράνομη» την ελληνική Navtex για ασκήσεις σε Σαμοθράκη και Λήμνο.

Μάλιστα, η τουρκική πλευρά, ισχυρίζεται πως η ελληνική Νavtex παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης περί αποστρατικοποίησης των νησιών.

Η τουρκική αντι-Navtex σημειώνει: «Η Navtex με αριθμό LA20-122/20 αποτελεί παραβίαση του καθεστώτος αποστρατικοποίησης Σαμοθράκης και Λήμνου, σύμφωνα με τη συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης το 1923».

Αξίζει να σημειωθεί πως την Κυριακή, η Άγκυρα κατηγόρησε πάλι με τον ίδιο τρόπο την Ελλάδα, καταγγέλλοντας αντίστοιχη «παρανομία», αυτή τη φορά στα νησιά Ψαρά, Χίο και Σάμο.

Tags:
γενοκτονία των Ποντίων, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολικό Αιγαίο, Αιγαίο, ελληνοτουρκικά, τουρκική προκλητικότητα, Λήμνος, Σαμοθράκη, Navtex, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK