06:34 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (564)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Τουρκία προχωράει στη χαλάρωση του μέτρου της υποχρεωτικής καραντίνας 14 ημερών για όσους έρχονται από το εξωτερικό. Ποια αλλαγή θα εφαρμοστεί.

Τη «χαλάρωση» της υποχρεωτικής καραντίνας όσων εισέρχονται από το εξωτερικό ανακοίνωσε η Τουρκία, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Μέχρι πρότινος, όσοι ταξίδευαν στη γειτονική χώρα ετίθεντο σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών και φιλοξενούνταν σε φοιτητικές εστίες.

Αντ’ αυτού, πλέον, οι ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να «περνούν» την καραντίνα στο σπίτι τους και όχι σε φοιτητικές εστίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της πανδημίας της COVID-19, η Τουρκία έχει καταγράψει 151.615 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 4.199 νεκρούς.

Παρότι δεν έχει προχωρήσει σε γενικευμένο «lockdown», με αποτέλεσμα η οικονομία να παραμένει «ανοικτή», τα μέτρα της τουρκικής κυβέρνησης για τον περιορισμό του κορονοϊού είναι δρακόντεια.

Ενδεικτικά, εφαρμόζεται καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, κάτι το οποίο θα επαναληφθεί και στις 23 Μαΐου, εν όψει της μουσουλμανικής γιορτής Ιντ αλ-φιτρ.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (564)
Tags:
ταξίδι, ταξιδιώτες, καραντίνα, COVID-19, κορονοϊός, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK