00:22 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (833)
0 0 0
Βρείτε μας

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας και υποστηρίζουμε με βάση τη διεθνή νομιμότητα την αναζήτηση λύσεων σε όλες τις συγκρούσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε μόνιμη αστάθεια» τόνισε ο κ. Οκτάι σχετικά με το Κυπριακό.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, ανακοίνωσε τη μεταφορά ποσού περίπου 2,289 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών (320 εκατ. ευρώ) στα κατεχόμενα, «υπό τη μορφή επιχορηγήσεων και δανείων», στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), κατά την υπογραφή της «συμφωνίας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής συνεργασίας 2020» ο Τούρκος αντιπρόεδρος δήλωσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε μαζί τα απαραίτητα βήματα με σοβαρότητα για την ευημερία του τουρκοκυπριακού λαού και χωρίς χάσιμο χρόνου, ώστε να υπάρξει μια βιώσιμη οικονομία» και πρόσθεσε ότι η παραπάνω «συμφωνία σχεδιάστηκε για να επουλώσει τις πληγές που προκάλεσε η επιδημία στην οικονομία».

Ακόμη, ο κ. Οκτάι, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη συμβολή της Τουρκίας στην καταπολέμηση της COVID-19 στα κατεχόμενα, ενώ κάλυψε τις ανάγκες των Τουρκοκυπρίων παρέχονται μάσκες, απολυμαντικά, προστατευτικό ρουχισμό και πακέτα τροφίμων από το τουρκικού υπουργείο Υγείας και την Οργάνωση της Ερυθράς Ημισελήνου.

Επίσης, ο αξιωματούχος της Τουρκίας, μίλησε και για το Κυπριακό και υπογράμμισε μάλιστα πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να πείσει την ελληνοκυπριακή πλευρά να δεχτεί μία δίκαιη κατανομή των υδρογονανθράκων και να προσέλθει σε διάλογο με τους Τουρκοκύπριους για την επίλυση του ενεργειακού ζητήματος στην Ανατ. Μεσόγειο.

«Λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς πολιτική ισότητα μεταξύ των μερών στο νησί. Έχοντας πίστη στην εθνική μας υπόθεση, θα συνεχίσουμε τον αγώνα ώστε να αποδοθούν τα νόμιμα δικαιώματα και η ισότητα στους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας. Ως μητέρα-πατρίδα και ως εγγυήτρια χώρα θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε οι Τουρκοκύπριοι να συνεχίσουν να ζουν με ειρήνη, γαλήνη και ευημερία, καθώς και να ατενίζουν το μέλλον με ασφάλεια. Όσοι σκέφτονται διαφορετικά, είναι καταδικασμένοι να απογοητεύονται πάντα» υποστήριξε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.
Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (833)
Tags:
μέτρα στήριξης, οικονομική ενίσχυση, Κυπριακή ΑΟΖ, Κυπριακό, COVID-19, κορονοϊός, Τουρκία, τουρκοκύπριοι, τουρκοκύπριος, τουρκική εισβολή στην Κύπρο, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK