23:43 09 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 11
Βρείτε μας

Αγανάκτηση προκαλεί σε πολλούς Έλληνες η προγραμματισμένη προσευχή και η ανάγνωση του κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, σε συνδυασμό με πανηγυρική φιέστα, ανήμερα της επετείου της άλωσης του 1453.

Κορυφώνονται απόψε οι εορτασμοί στην Τουρκία για την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Ομοίωμα τείχους στήθηκε ακριβώς έξω από την Αγία Σοφία και το βράδυ αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια φιέστα αναπαράστασης της 29ης Μαΐου του 1453, με ευρεία τηλεοπτική κάλυψη. Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί, επίσης, η προγραμματισμένη προσευχή και η ανάγνωση του κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

Το γεγονός σχολίασε στο Sputnik ο αναπληρωτής καθηγητής Γεωπολιτικής Ανάλυσης στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Κωνσταντίνος Γρίβας:

«Πρόκειται για μια ενέργεια πληροφορικού πολέμου, με ιστορικό υπόβαθρο, πάνω σε μια επίθεση μεγάλης κλίμακας που αναμένουμε να κάνει σε βάρος της Ελλάδας. Μένει να δούμε αν η επίθεση θα έχει και στρατιωτικό σκέλος ή αν θα είναι μόνο ακραίες ενέργειες υβριδικού πολέμου, όσον αφορά την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αυτές οι φιέστες στην Κωνσταντινούπολη είναι μέλος αυτής της στρατηγικής» λέει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει:

«Η Τουρκία προετοιμάζεται για άσκηση μεγάλης πίεσης στην Ελλάδα. Βρίσκεται στην αρχή μιας διαδικασίας που προσπαθεί να αποδομήσει την ελληνική εθνική κυριαρχία. Στην κατεύθυνση αυτή, θέλει να εδράσει στην ιστορία τη στρατηγική επίθεση που ήδη γίνεται κατά της Ελλάδας, επιθυμεί να της δώσει και μια ιστορική διάσταση. Με άλλα λόγια, προσπαθεί να τη συνδέσει και με το ιστορικό παρελθόν, στο συγκεκριμένο παράδειγμα με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους το 1453».

Tags:
Κοράνι, προσευχή, φιέστα, Αγία Σοφία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK