20:14 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι αποκαλύψεις της Nordic Monitor γίνονται με βάση έγγραφο από ακρόαση Τούρκου αξιωματούχου στο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης το 2016.

Η τουρκική κυβέρνηση παρακολουθούσε μυστικά Έλληνες που επισκέφθηκαν ιστορικό μοναστήρι στην ακτογραμμή της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών, που επικαλείται η Nordic Monitor

Οι αποκαλύψεις έγιναν κατά τη διάρκεια ακρόασης το 2016 στο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης από τον Μουχιτίν Ζενίτ, 46χρονο πρώην αξιωματικό της Αστυνομίας.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο από την ακρόαση, το οποίο έχει στην κατοχή της η Nordic Monitor, ο αξιωματούχος που εργαζόταν στη βορειοανατολική επαρχία Τραμπτζόν της Τουρκίας, παραδέχτηκε ότι μία από τις εντολές ήταν να παρακολουθούνται οι Έλληνες που επισκέπτονταν την επαρχία για τα αξιοθέατά της.

«Η παρακολούθηση των δράσεων στον Πόντο ήταν μέρος των εντολών μας… για παράδειγμα, γκρουπ τουριστών από την Ελλάδα που επισκέπτονται το Μοναστήρι της Παναγίας της Σουμελά» ανέφερε ο Ζενίτ, προσθέτοντας ότι ο ίδιος και άλλοι αξιωματούχοι έκαναν τις παρακολουθήσεις Ελλήνων τουριστών.

Το δημοσίευμα, μάλιστα, σχολιάζει ότι «η παραδοχή του Ζενίτ επιβεβαιώνει ότι ανθελληνική ”παράνοια" προκαλείται συστηματικά και σκόπιμα από το τουρκικό κράτος, το οποίο χρησιμοποίησε υπηρεσίες ασφαλείας και μυστικές υπηρεσίες και αφιερώνοντας σημαντικούς πόρους για να παρακολουθεί και να κατασκοπεύει τους Έλληνες τουρίστες».

Tags:
τουρίστες, παρακολούθηση, Τουρκία, μυστικές υπηρεσίες, ελληνοτουρκικά, μοναστήρι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK