10:43 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αγία Σοφία (225)
0 02
Βρείτε μας

Για τα σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης για την Αγία Σοφία μετά τη μετατροπή της σε τζαμί, μίλησε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς.

Συνέντευξή του στο κανάλι Αλ Χαμπέρ έδωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς. Ο Ερμπάς ανέφερε ότι δεν θα αλλάξει το όνομα της Αγίας Σοφίας επειδή από το 1453 και μετά αποκαλούνταν «Μεγάλο Τζαμί Αγίας Σοφίας»”.

Κληθείς να απαντήσει για τις αγιογραφίες μέσα στην Αγία Σοφία, σημείωσε πως θα κλείσουν οι εικόνες είτε με μια κουρτίνα είτε με τη βοήθεια της τεχνολογίας και θα συσκοτιστούν με τη χρήση φωτός. 

Μετά την προσευχή, η κουρτίνα θα ανοίγει και πάλι ή θα σταματά η συσκότιση ώστε  να γίνονται επισκέψεις. 

Ο ίδιος τόνισε πως δεν θα υπάρξουν προσκλήσεις για την προσευχή της 24ης Ιουλίου και πως όλος ο κόσμος είναι προσκεκλημένος, ενώ έκανε γνωστό πως από σήμερα, Δευτέρα, θα  ξεκινήσουν εργασίες για τα μέτρα που θα ληφθούν.

Ανακοίνωσε δε πως θα διοριστούν δύο ιμάμηδες και τέσσερις μουεζίνηδες και θα τους επιλέξουν με βασικό κριτήριο την καλή φωνή.

Για τις επισκέψεις τουριστών, είπε ότι θα γίνουν διευθετήσεις με τρόπο ώστε να μπορούν οι τουρίστες να επισκέπτονται το μνημείο χωρίς να περνούν στους χώρους προσευχής ή μπροστά από εκείνους που κάνουν προσευχή.

Τέλος, είπε πως κάποια σύμβολα που δεν πρέπει να βρίσκονται εκεί επειδή δεν θα συνάδουν με τη λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί θα μεταφερθούν και θα εκτίθενται αλλού.

Θέμα:
Αγία Σοφία (225)
Tags:
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ερντογάν, τζαμί, αγιογραφία, ιμάμης, εικόνες, Αγία Σοφία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK