12:09 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 15
Βρείτε μας

Ο Χουλουσί Ακάρ μετέβη μαζί με στελέχη της Τουρκικής Διοίκησης Ένοπλων Δυνάμεων για επιθεωρήσεις στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μαζί με την τουρκική διοίκηση Ενόπλων Δυνάμεων διενεργούν επιθεωρήσεις σε στρατεύματα στα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας.

Όπως αναφέρει το Anadolu, ο κ. Ακάρ, μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ, τον Διοικητή Ουμίτ Ντουντάρ και τον Διοικητή των Εναερίων Δυνάμεων της Τουρκίας, Χασάν Κουσουκακγιούζ και τον Ναύαρχο Αντνάν Οζμπάλ πραγματοποιούν επιθεώρηση και έρευνες.

Μάλιστα, το δίκτυο EHA NEWS έχει αναρτήσει και φωτογραφίες από την άφιξη του Ακάρ μαζί με ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο σημείο.

​Σύμφωνα πάντα με το Anadolu, τον Ακάρ και τους αρχηγούς των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, υποδέχτηκαν στηn 54η Διοίκηση Μηχανικής Ταξιαρχίας Πεζικού, ο Διοικητής Εκρέμ Τσενάλπ, ο 1ος Διοικητής Στρατού, Στρατηγός Μούσα Αβσεβέρ και άλλοι αξιωματούχοι.

Eπίσης, όπως αναφέρει η σελίδα του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, ο κ. Ακάρ και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας βρέθηκαν στη μεθοριακή γραμμή στον Έβρο αλλά και στα σύνορα με την Βουλγαρία, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιθεώρηση των τουρκικών δυνάμεων.

Ακάρ για τουρκικές έρευνες: Ό,τι κάνουμε είναι σύμφωνο με τους διεθνείς νόμους

Χτες, άλλωστε, ο κ. Ακάρ αναφερόμενος στις τουρκικές δραστηριότητες στη θάλασσα της ανατολικής Μεσογείου, υποστήριξε πως η χώρα του ενεργεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Όπως δήλωσε ο Ακάρ: «η Τουρκία διεξάγει έρευνες σε περιοχές όπου έχει δικαιοδοσία, έχουμε το δικαίωμα να ωφεληθούμε. Ό,τι κάνουμε είναι νόμιμο, στο πλαίσιο των διεθνών νόμων και οι νόμοι περί θάλασσας τηρούνται καταλλήλως».
Tags:
Ελληνικός Στρατός, ελληνοτουρκικά, τουρκική προκλητικότητα, προκλήσεις, τούρκος στρατιώτης, Τούρκοι, στρατιωτικοί, στρατεύματα, στρατιώτες, στρατός, Τζακάρτα, Τουρκία, σύνορα, Βουλγαρία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK