11:56 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αγία Σοφία (225)
0 04
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με σημερινές του δηλώσεις επανήλθε στο ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και στο άνοιγμά της για μουσουλμανική προσευχή.

Για το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί και στην τέλεση της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής στο εσωτερικό της από το 1934, μίλησε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, σύμφωνα με το Anadolu, τόνισε πως με το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, κλείνει μια πληγή 86 ολόκληρων ετών και αυξάνεται ακόμα περισσότερο το θρησκευτικό αίσθημα.

«Το γεγονός πως η Αγία Σοφία άνοιξε πάλι ως τζαμί και χώρος λατρείας στις 24 Ιουλίου, βάζει τέλος σε μια πληγή 86 ετών στην καρδιά του έθνους μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Θα ασκήσουμε τα δικαιώματά μας, όπως κάναμε και με την Αγία Σοφία»

Άλλωστε και προχτές, Πέμπτη, ο κ. Ερντογάν, στο ίδιο ύφος, διαβεβαίωσε πως ότι η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όπως ακριβώς έπραξε και στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας.

«Θα συνεχίσουμε έως τέλους να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο» τόνισε, χαρακτηριστικά, όπως μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης το πρακτορείο Anadolu.

Δεν παρέλειψε, παράλληλα, να απειλήσει με «χρήση όλων των κυριαρχικών δικαιωμάτων», επικαλούμενος ως παράδειγμα το ζήτημα της Αγίας Σοφίας.

«Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως κάναμε με το Μεγάλο Τέμενος της Αγίας Σοφίας, το οποίο άνοιξε ξανά ως τζαμί» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Ειδική αναφορά έκανε και στις ευρύτερες εξελίξεις της Μεσογείου, διαμηνύοντας ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες σε Ιράκ, Συρία και Λιβύη, προκειμένου να διασφαλίσει τη νίκη μας και τη νίκη των συμμάχων μας».

Θέμα:
Αγία Σοφία (225)
Tags:
Ελλάδα, ελληνοτουρκικά, τουρκική προκλητικότητα, προκλήσεις, τέμενος, μουσουλμανικό τέμενος, μουσουλμάνος, Μουσουλμάνοι, μουσουλμάνες, προσευχή, τζαμί, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ερντογάν, Αγία Σοφία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK