04:23 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (665)
0 24
Βρείτε μας

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας με το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis και τα τουρκικά πλοία να έχουν σε πλήρη επιφυλακή τις ελληνικές δυνάμεις.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και παρακολουθούν στενά την πορεία που ακολουθεί το σκάφος Oruc Reis που συνοδεύεται και από άλλα πλοία της Τουρκίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), το Oruc Reis άλλαξε πορεία απόψε και κινείται πλέον με κατεύθυνση νοτιοανατολική, ευρισκόμενο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μέχρι στιγμής.

Επίσης, όπως αναφέρει το MEGA, το ερευνητικό σκάφος της γειτονικής χώρας συνεχίζει το ταξίδι στην ελληνική υφαλοκρηπίδα συνοδευόμενο από πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία.

Ο ελληνικός στόλος είναι παραταγμένος απέναντι από τον τουρκικό και έχει συνεχείς επικοινωνίες τόσο με το Oruc Reis όσο και με τις τουρκικές φρεγάτες.

Πού βρίσκεται το Oruc Reis
© Φωτογραφία : marinetraffic.com.
Πού βρίσκεται το Oruc Reis

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τις όποιες έρευνες επιχειρούσε να κάνει το Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Δημόσια Τηλεόραση, το τουρκικό ερευνητικό είχε φτάσει περίπου 50 ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα ελληνικά πλοία έδιναν σήμα προς το Oruc Reis και τα τουρκικά πολεμικά πλοία για να αποχωρήσουν.

«Είμαστε εντός της τουρκικής ΑΟΖ»

Ταυτόχρονα, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, στα μηνύματα που εκπέμπουν διαρκώς οι ελληνικές φρεγάτες προς τους Τούρκους, ότι δηλαδή πρέπει να αποχωρήσουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis και τα συνοδευτικά τουρκικά πλοία, οι κυβερνήτες των τουρκικών φρεγατών απαντούν ότι βρίσκονται εντός της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι κυβερνήτες των τουρκικών πλοίων απαντούν στους Έλληνες κυβερνήτες ότι δεν πλέουν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά «εντός της τουρκικής ΑΟΖ», άρα «θα πρέπει εκείνοι να εξέλθουν από την τουρκική ΑΟΖ».

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (665)
Tags:
υφαλοκρηπίδα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ερντογάν, γεωτρύπανο, γεωτρήσεις, Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, Ανατολικό Αιγαίο, Βόρειο Αιγαίο, Αιγαίο, Oruc Reis, Navtex, τουρκική προκλητικότητα, προκλήσεις, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK