18:29 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (507)
0 0 0
Βρείτε μας

Στα μέσα Αυγούστου ο πρόεδρος του τουρκικού Εθνικιστικού Κόμματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είχε κατηγορήσει την Ελλάδα για εχθρική συμπεριφορά.

Πορεία για τα Δωδεκάνησα οργανώνει στις 9 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του τουρκικού Εθνικιστικού Κόμματος και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Όπως ανακοίνωσε το κόμμα του, θα οργανώσει «πορεία αποφασιστικότητας για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία των Δωδεκανήσων από την Ελλάδα» στην πόλη της Σμύρνης και η οποία θα καταλήξει στο λιμάνι «εκεί που πνίξαμε τους Έλληνες το 1922» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Στα μέσα Αυγούστου, ο ίδιος είχε επιτεθεί και πάλι στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι «οι Έλληνες έχουν χάσει τη λογική τους και ο εγκέφαλός τους έχει μουδιάσει από το πολύ συρτάκι».

«Η Ελλάδα έχει εχθρική συμπεριφορά. Αλλά όλοι ξέρουν τι κάνει στους εχθρούς ο τουρκικός λαός. Ο τουρκικός λαός δεν αστειεύεται. Όσοι κάνουν προβοκάτσιες στη θάλασσα τους περιμένει ο πνιγμός. Το αποτέλεσμα των προκλήσεων στα χωρικά μας ύδατα είναι η βύθιση, οι κοιλιές των ψαριών, ο βυθός» ισχυρίστηκε ο Μπαχτσελί.

Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης και το διεθνές δίκαιο. «Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης. Οι ισχύουσες διεθνείς συνθήκες απαγορεύουν τον εξοπλισμό των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Η Ελλάδα ενεργεί παραβιάζοντας την αποστρατικοποίηση των νησιών» υποστήριξε.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (507)
Tags:
Τουρκία, Δωδεκάνησα, πορεία, ελληνοτουρκικά, Ντεβλέτ Μπαχτσελί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK