14:46 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (507)
0 10
Βρείτε μας

Την αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσαν φωτογραφίες που φέρεται να απεικονίζουν Έλληνες στρατιώτες στο Καστελλόριζο.

Αντιδράσεις στην Τουρκία και νέο γύρο έντασης με την Ελλάδα προκαλούν δημοσιεύματα με φωτογραφίες που φέρεται να απεικονίζουν Έλληνες στρατιώτες να αποβιβάζονται στο Καστελλόριζο.

Για απόπειρα «πειρατείας» από πλευράς της Ελλάδας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, σε αναρτήσεις του στο Twitter, το πρωί της Δευτέρας.

«Η προσπάθεια της Ελλάδας για στρατικοποίηση του Καστελλόριζου είναι ένα νέο παράδειγμα πειρατείας. Το να στοχεύεις τα όπλα σου προς την ακτή της Τουρκίας είναι ανόητο. Κάνοντας αυτά τα παράνομα βήματα, η Ελλάδα έχει γίνει εκπρόσωπος της πολιτικής της πειρατείας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο» αναφέρει ο Τσελίκ.

Ο ίδιος προσθέτει ότι αντί για επίλυση των προβλημάτων μέσω της διπλωματίας στη βάση του διεθνούς δικαίου, «η Ελλάδα σαμποτάρει τη διπλωματία μέσω πειρατικών συμφωνιών».

«Οι συνέπειες αυτών των βημάτων της Ελλάδας θα είναι η σοβαρή αποτυχία» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Επιπλέον κατηγορεί την Ελλάδα ότι προτιμά τις ασκήσεις με τη Γαλλία αντί για διάλογο με την Τουρκία.

«Εάν προτιμάτε να κάνετε ασκήσεις με τη Γαλλία αντί να συζητάτε με την Τουρκία, θα διαπιστώσετε ότι αυτό ήταν λάθος. Η Ελλάδα θα μάθει ότι έχουμε μια ισχυρή απάντηση για κάθε βήμα της» καταλήγει ο Τσελίκ.

​Ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για το Καστελλόριζο

Νωρίτερα, ανακοίνωση για το Καστελλόριζο είχε εκδώσει και το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι «δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο».

«Αν τα δημοσιεύματα ευσταθούν, πρόκειται για άλλη μια ένδειξη ότι η Ελλάδα δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και παράλληλα δείχνει τις πραγματικές τις προθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Επικαλούμενο τη Συνθήκη Ειρήνης του Παρισιού, το τουρκικό Υπουργείο υπογραμμίζει ότι «τέτοιες προκλήσεις δεν βοηθούν καθόλου την Ελλάδα».

«Αν η Ελλάδα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, θα είναι η χαμένη. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της, όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο».

Η νέα ένταση στα ελληνοτουρκικά έρχεται ύστερα από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για παρουσία εθνοφυλάκων στο Καστελλόριζο.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (507)
Tags:
Χαμί Ακσόι, Ομέρ Τσελίκ, Ελλάδα, Καστελλόριζο, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK