13:11 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (459)
0 01
Βρείτε μας

Το Oruc Reis θα φτάσει μέχρι τη Ρόδο και το Καστελλόριζο και θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του για ακόμη 10 ημέρες, αναφέρει δημοσίευμα του τουρκικού Τύπου.

Στο σεισμογραφικό Oruc Reis και τις έρευνες που διεξάγει στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρεται για ακόμη μια φορά δημοσίευμα της τουρκικής «Yeni Safak».

Σύμφωνα με άρθρο της τουρκικής εφημερίδας, το πλοίο αναμένεται να φτάσει ως τη Ρόδο και το Καστελλόριζο και θα πραγματοποιήσει έρευνες μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου. 

Παράλληλα το δημοσίευμα που τιτλοφορείται «Συνεχίζει την αποστολή του: Το Oruc Reis θα κάνει έρευνες μέχρι τη Ρόδο και το Καστελλόριζο» αναφέρει πως το πλοίο στη δεύτερη και τρίτη φάση θα κινηθεί προς τον βορρά και θα ερευνηθούν συνολικά 15.000 km².

«Το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, χωρίς να επηρεάζεται από την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, συνεχίζει τις δραστηριότητές του. Tο πλοίο το οποίο μέχρι τώρα έχει ερευνήσει μία περιοχή μεγαλύτερη από 2.000 km² θα συνεχίσει τα καθήκοντά του ως τις 12 Σεπτεμβρίου. Στην δεύτερη και τρίτη φάση των εργασιών του θα χαράξει την πορεία του προς το βορρά και θα ερευνηθούν συνολικά 15.000 km² μέχρι εκεί που τελειώνουν τα χωρικά ύδατα Καστελλόριζου και Ρόδου» αναφέρει.

Υπενθυμίζεται πως η φιλοκυβερνητική εφημερίδα είχε κάνει γνωστό πριν από λίγες ημέρες πως το σεισμογραφικό αναμενόταν να συνεχίσει τις δραστηριότητές του χωρίς να επιστρέψει στο λιμάνι.

Υπενθυμίζεται ότι το «θερμόμετρο» έχει ανέβει στην Ανατολική Μεσόγειο ύστερα από έκδοση πολλαπλών NAVTEX. Η Τουρκία προχώρησε σε παράταση της NAVTEX για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με την Ελλάδα να απαντά με αντι-NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (459)
Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, έρευνες, Καστελλόριζο, Καστελόριζο, Ρόδος, Oruc Reis, Ελλάδα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK