20:20 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μίλησε σε στρατιωτική εκδήλωση και ανέβασε το «θερμόμετρο» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το «παρών» στην τελετή έναρξης της στρατιωτικής εκπαίδευσης αεροπόρων για το 2020-2021 έδωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο κ. Ακάρ τόνισε πως η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας παίζει σημαντικό ρόλο στις δραστηριότητες στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και τη Λιβύη.

«Είναι αναμφισβήτητο ότι θα κάνετε ό,τι χρειαστεί για χάρη της πατρίδας. Η παρουσία μας στους ουρανούς και η κυριαρχία μας δεν είναι αυτονόητες. Αντιμετωπίζουμε προκλήσεις. Θυμηθείτε τον ρόλο σας σε αυτόν τον αγώνα, σχεδιάστε και εκτελέστε αναλόγως κάθε σας αποστολή» σημείωσε ο κ. Ακάρ, απευθυνόμενους σε Τούρκους αεροπόρους.

«Ξέρετε ότι διαφορετικά δεν θα σας δώσουν την ευκαιρία να ζήσετε. Γι' αυτό όλοι πρέπει να εργαστούμε σκληρά. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που βγήκαν από τα σπλάχνα του ευγενούς τουρκικού έθνους, υπό το φως της λογικής και της επιστήμης, στο πλαίσιο του συντάγματος και των νόμων, συνεχίζουν τον αγώνα μας μέρα και νύχτα» επεσήμανε επίσης.

Στη συνέχεια μάλιστα πρόσθεσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα, τα συμφέροντά της, όπως επίσης και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, «χωρίς να επιτρέψουμε ούτε την παραμικρή παραβίαση».

Μετά την τελετή, ο υπουργός Άμυνας πραγματοποίησε πτήση με F-16, ενώ τον συνόδευαν οι διοικητές της Πολεμικής Αεροπορίας, Στρατηγός Χασάν Κιουτσιουκακιούζ και Στρατηγός Ατίγια Γκουλάν.

Tags:
ελληνοτουρκικά, τουρκική προκλητικότητα, προκλήσεις, Navtex, Oruc Reis, Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, Χουλουσί Ακάρ, Πολεμική Αεροπορία, Αεροπορία Ναυτικού, Αεροπορία Στρατού, αεροπορική δύναμη, αεροπλάνα, αεροπορία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK