23:00 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (516)
0 01
Βρείτε μας

Ασκήσεις πυρών ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει η Τουρκία σε δύο τοποθεσίες, μέσα στον Σεπτέμβριο, όπως γνωστοποίησε η γειτονική χώρα με έκδοση δύο NAVTEX, την Τετάρτη (02/09), για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Τουρκία εξέδωσε, την Τετάρτη (02/09), δύο νέες NAVTEX με ασκήσεις πυρών στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας.

Οι ασκήσεις πυρών, με τίτλο «Ρωσικές ασκήσεις πυρός», θα γίνουν σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες από τις 8 έως τις 22 Σεπτεμβρίου και από τις 17 μέχρι τις 25 του μηνός.

​Οκτάι: Η Τουρκία ερευνά στην υφαλοκρηπίδα της

Σχετικά με τις έρευνες στο Καστελλόριζο, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος επέμεινε πως η χώρα του κάνει σεισμικές έρευνες εντός της υφαλοκρηπίδας της και σημείωσε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις ενέργειες της Άγκυρας. 

Ο ίδιος, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ανέφερε πως η Τουρκία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην περιοχή και τόνισε πως η υφαλοκρηπίδα της «είναι 4.000 φορές μεγαλύτερη» σε σχέση με το ελληνικό νησί.

Ειδικότερα, ο κ. Οκτάι είπε ότι το νησί έπρεπε να αποστρατιωτικοποιηθεί βάσει συμφωνιών επειδή είναι τόσο κοντά στην Τουρκία, αλλά τώρα στρατιωτικοποιείται. 

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (516)
Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, Navtex, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK