21:19 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (516)
0 03
Βρείτε μας

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φέρεται να είπε ότι η Γερμανία θέλει να μεσολαβήσει, αλλά πρέπει με κάποιο τρόπο να υποστηρίξει και τη Γαλλία.

Πολιτική λύση με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο φαίνεται να επιθυμεί πλέον ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει το sigmalive.com, o Τούρκος Πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet», μιλώντας προς τα στελέχη του κόμματός του κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής την περασμένη Τρίτη, είπε συγκεκριμένα ότι:

«Στην Ανατολική Μεσόγειο έχουμε 100% δίκιο και δεν θα παραιτηθούμε από τη διεκδίκησή του. Μπορούμε να καθίσουμε με όλους στο ίδιο τραπέζι, εκτός από τη "νότια Κύπρο" (σ.σ. όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία). Δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας. Μπορούμε να βρούμε ένα κοινό έδαφος ώστε όλοι να κερδίσουν. Μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική win-win. Αλλά η Ελλάδα δεν το αποδέχεται. Εμείς όμως συνεχίζουμε να βάζουμε τα πάντα στο τραπέζι. Υποστηρίζουμε την πολιτική λύση. Η Γερμανία θέλει να μεσολαβήσει, αλλά πρέπει να υποστηρίξει με κάποιο τρόπο και τον στρατηγικό της εταίρο, τη Γαλλία».

Εξάλλου, χθες, σχολιάζοντας δημοσίευμα της «Die Welt» ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, ανέφερε ότι:

«H είδηση που δημοσιεύτηκε σήμερα στην "Die Welt" για την ανατολική Μεσόγειο και κάνει αναφορά στη χώρα μας είναι εντελώς δημιούργημα φαντασίας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ερντογάν ζήτησε μάλιστα από τους στρατιωτικούς επιτελείς να το οργανώσουν κατά τρόπο που να μη χάσει κανείς τη ζωή του.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (516)
Tags:
ελληνοτουρκικά, διάλογος, Ανατολική Μεσόγειος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ερντογάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK