03:56 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατά μέτωπο επίθεση κατά της χώρας μας πραγματοποίησε, για ακόμη μία φορά, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Για «ψέματα» σχετικά με τον τεχνικό διάλογο με τη χώρα μας που προτάθηκε από τον Γενς Στόλτενμπεργκ του ΝΑΤΟ, κατηγορεί ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τη χώρα μας. 

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες έλαβε μια πρωτοβουλία. Ζήτησε τη γνώμη μας για τη διεξαγωγή τεχνικών διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα. Απαντήσαμε ότι είμαστε πάντα έτοιμοι για διάλογο [...] Ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε τη γνώμη της Ελλάδας. Οι Έλληνες απάντησαν "καλά", μετά ο Γενικός Γραμματέας έκανε μια δήλωση. Αλλά η Ελλάδα αρνήθηκε αυτήν τη δήλωση. Εν τω μεταξύ, ο Στόλτενμπεργκ δεν είπε ψέματα. Η Ελλάδα είπε ψέματα... Αρχικά είπαν "καλά" και μετά αποσύρθηκαν τα λόγια τους» τόνισε.

Παράλληλα, ανέφερε πως ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δεν αποδέχθηκε την πρόταση για άνευ όρων συνάντηση σχετικά με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Είχε προηγηθεί η δυσαρέσκεια της Αθήνας αναφορικά με τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΝΑΤΟ, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

Η Αθήνα διαψεύδει το ΝΑΤΟ για τις συνομιλίες με την Τουρκία

Χθες, Πέμπτη, ελληνικές διπλωματικές πηγές προχώρησαν σε διάψευση των λεγομένων του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, περί διαλόγου μεταξύ Αθήνας-Άγκυρας. 

Οι ίδιες πηγές προσέθεταν ότι συγκρατούν την πρόθεση του κ. Στόλτενμπεργκ «να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ».

Πάντως, σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές της Ελλάδας, αποκλιμάκωση συνιστά μόνο «η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Επίσης, οι πηγές της ελληνικής διπλωματίας, σχολίασαν με αιχμηρό τρόπο τη στάση του κ. Στόλτενμπεργκ, επισημαίνοντας πως «η μονομερής εγχείριση εγγράφου με την παράκληση για σχόλια εντός μίας εβδομάδας σε καμία περίπτωση δεν συνιστά έναρξη διαλόγου».

Υπενθυμίζεται πως ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, το βράδυ της Πέμπτης, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Tags:
Γενς Στόλτενμπεργκ, Νίκος Δένδιας, Τουρκία, Ελλάδα, Μεβλούτ Τσαβούσογλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK