15:51 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (497)
0 11
Βρείτε μας

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την κατάσταση το τελευταίο διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ομιλία στα εγκαίνια νοσοκομείου έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύοντας για ακόμη μια φορά επίθεση κατά της χώρας μας. 

«Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται» ανέφερε.

Στη συνέχεια διατηρώντας την σκληρή ρητορική ανέφερε:

«Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης».

«Όσοι μας επιτέθηκαν ρίχτηκαν στη θάλασσα, εύχομαι να μην πληρώσουν σήμερα το ίδιο τίμημα»

Νωρίτερα, μιλώντας προς τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας καταφέρθηκε ξανά εναντίον της χώρα μας.

«Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μέσω του τηλεφώνου του Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κρατούσε το κινητό σε ανοιχτή ακρόαση.

​Ο Τούρκος πρόεδρος, εξάλλου, μιλώντας στα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου Άγκυρας - Nigde είπε χαρακτηριστικά ότι όσοι κατέλαβαν την Ανατολία πριν από έναν αιώνα «θάφτηκαν στη γη ή ρίχτηκαν στη θάλασσα».

Διπλωματικός «μαραθώνιος» στην Αθήνα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διπλωματική επίθεση της Αθήνας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να στέλνει καθαρό μήνυμα για τη θέση της ελληνικής πλευράς στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης με την Τουρκία, και μετά τη διγλωσσία του ΓΓ του ΝΑΤΟ. 

Ο κ. Μητσοτάκης με μία λακωνική τοποθέτησή του ξεκαθάρισε προς την τουρκική πλευρά ότι για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις πρέπει να σταματήσουν οι προκλήσεις.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «από τις πολλές υπερβολικές αποστροφές του Προέδρου Ερντογάν θα συγκρατήσω μόνο μία, αυτήν που μιλά για διάλογο. Και σε αυτήν απαντώ με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις».

Τις θέσεις της Ελλάδας μετέφερε στον ΓΓ του ΟΗΕ ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος διαβίβασε και επιστολή του Πρωθυπουργού στην οποία «παρουσιάζεται και τεκμηριώνεται η έκνομη δραστηριότητα της Άγκυρας. Όπως και οι απειλές που αυτή διαμορφώνει για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή» όπως αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης. 

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (497)
Tags:
Ελλάδα, χάρτης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK