02:01 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η εποχή που οι άλλες χώρες χρησιμοποιούσαν την οικονομία ως όπλο εναντίον της Τουρκίας επειδή δεν μπορούσαν να την υπερνικήσουν σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο έχει τελειώσει σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Για ακόμη μία φορά ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέκλεισε σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα την προσφυγή της Τουρκίας στο ΔΝΤ ενώ έκανε λόγο για εξωτερικές επιθέσεις ενάντια στη χώρα του στον οικονομικό τομέα.

«Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας, όσοι δεν μπόρεσαν να μας λυγίσουν στο πεδίο της διπλωματίας, της άμυνας και του στρατού, πάντοτε προσέφευγαν στην οικονομία ως όπλο [...] Τα πιο σημαντικά εργαλεία σε αυτές τις κινήσεις αποτελούσαν η συναλλαγματική ισοτιμία, τα επιτόκια και ο πληθωρισμός» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σε εκδήλωση στο προεδρικό μέγαρο.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Τουρκία έχει ανακτήσει την οικονομική της ανεξαρτησία μέσω της αποπληρωμής χρέους 23,5 δισ. δολαρίων στο ΔΝΤ. Πρόσθεσε επίσης πως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, η Τουρκία εισήλθε σε μια νέα εποχή στην οικονομία.

«Θα συνεχίσουμε να αποτρέπουμε τις προσπάθειές τους να πιέζουν την Τουρκία με το νόμισμα, τα επιτόκια και τον πληθωρισμό. Δεν θα αφήσουμε ποτέ να γυρίσουν την Τουρκία πίσω στις παλιές μέρες όσοι κόπτονται να κάνουν παζάρια πίσω από κλειστές πόρτες με το ΔΝΤ».

Καταληκτικά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Ερντογάν διατεινόταν πως σε μια περίοδο που οι επενδύσεις σε όλο τον κόσμο σταμάτησαν, η Τουρκία τις επιτάχυνε δημιουργώντας νέες ευκαιρίες εν μέσω της πανδημίας.

Tags:
οικονομία, Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK