09:33 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, Στιούαρτ Πιτς, είχε πριν από λίγο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, είχε τετ-α-τετ συνάντηση με τον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, Στιούαρτ Πιτς, το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, στο επίκεντρο βρέθηκαν «οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ και άλλα θέματα που αφορούν το ΝΑΤΟ».

Ο κ. Ακάρ χαιρετίζοντας το κάλεσμα του Γενς Στόλτενμπεργκ για τεχνικές συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, επεσήμανε πως «η Τουρκία είναι υπέρ της προσέγγισης και αναμένει όλες οι χώρες να λαμβάνουν υπόψη τα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο».

Επίσης, στην ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, τονίζεται πως στο θέμα της επίλυσης των προβλημάτων αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στο διεθνές δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες, τον διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας, όπως άλλωστε και στην ανάγκη οι άλλες χώρες να συμπεριφέρονται με βάση την κοινή λογική και το πνεύμα της συμμαχίας.

Ακόμη, όπως υπογραμμίζει η Άγκυρα, πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν η ικανότητα της Τουρκίας να προστατεύει -όπως έκανε πάντα- τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντα στη Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ, όπως έκανε αδιαλείπτως μέχρι σήμερα» καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας.
Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, Κυπριακή ΑΟΖ, Κυπριακό, τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ελληνοκύπριοι, τουρκοκύπριοι, Κύπρος, τουρκική προκλητικότητα, προκλήσεις, ελληνοτουρκικά, Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ, γαλάζια πατρίδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK