01:28 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (503)
0 01
Βρείτε μας

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ζήτησε από την ΕΕ να λάβει κοινή θέση κατά της Τουρκίας και χαρακτήρισε απαράδεκτες τις μονομερείς ενέργειές της.

Στην αντεπίθεση πέρασε η Άγκυρα με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, να απαντά στα όσα ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, για τις τουρκικές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

«Ήταν ο Μακρόν που έφερε μία χώρα σαν τη Γαλλία στη σημερινή θλιβερή κατάστασή της. Ο Μακρόν προσπαθεί να καλύψει την ανικανότητά του να ηγηθεί της Γαλλίας με μία επιθετική εξωτερική πολιτική. Ο Μακρόν είναι υπεύθυνος για τους μαζικούς τάφους του Χαφτάρ. Ο Μακρόν χρησιμοποιώντας την Ελλάδα προσπαθεί να παίξει τον ρόλο του αποικιοκράτη στην Ανατολική Μεσόγειο. Και επιτίθεται στον Πρόεδρο (σ.σ. Ερντογάν) γιατί ο Πρόεδρός μας δεν του επιτρέπει να διεξάγει την επιθετική πολιτική του στην περιοχή…». 

Μάλιστα, ο Ομέρ Τσελίκ προειδοποίησε: «Μην μας μπερδεύετε με άλλες χώρες που μπορείτε εύκολα να ξεγελάσετε. Η Τουρκία θα δώσει την πιο κατάλληλη απάντηση στις απειλές σας».

Νωρίτερα, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτες τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας, όπως το σύμφωνο με τη Λιβύη ενώ τόνισε πως πολλαπλασιάζει τις προκλήσεις στη Μεσόγειο.

Ο ίδιος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Εμείς, οι Ευρωπαίοι, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και αυστηροί με την κυβέρνηση του Προέδρου Ερντογάν, η οποία σήμερα επιδίδεται σε απαράδεκτες συμπεριφορές και πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της. Η Τουρκία έχει υπογράψει απαράδεκτες συμφωνίες με την κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας της Λιβύης, αρνούμενη τα νόμιμα δικαιώματα της Ελλάδας. Πρέπει να διαπιστώσουμε ότι σήμερα η Τουρκία δεν είναι πλέον εταίρος σε αυτή την περιοχή».
Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (503)
Tags:
Τουρκία, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ανατολική Μεσόγειος, ελληνοτουρκικά, Ομέρ Τσελίκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK