09:40 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (506)
0 0 0
Βρείτε μας

Κόκκινο πανί για την Τουρκία γίνεται και πάλι ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, που μπαίνει στο στόχαστρο και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά τις δηλώσεις του για την Ανατολική Μεσόγειο.

Απειλή για τα συμφέροντα της ΕΕ εξαιτίας της «ατομικής και εθνικιστικής στάσης του» αποτελεί, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Νωρίτερα, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτες τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας, όπως το σύμφωνο με τη Λιβύη, ενώ τόνισε πως πολλαπλασιάζει τις προκλήσεις στη Μεσόγειο. Είχε κάνει λόγο για καταπάτηση των δικαιωμάτων της Ελλάδας καθώς και ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν επιτίθεται στην Τουρκία εξαιτίας των αισθημάτων εσωτερικής δυσαρέσκειας που έχει, γιατί έχουμε παραβιάσει τα ύπουλα σχέδιά του στην εξωτερική πολιτική» αναφέρει ο Τσαβούσογλου.

Είχε προηγηθεί τοποθέτηση του εκπροσώπου του κυβερνώντος AKP, Ομέρ Τσελίκ, που ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ο Μακρόν χρησιμοποιώντας την Ελλάδα, προσπαθεί να παίξει τον ρόλο του αποικιοκράτη στην Ανατολική Μεσόγειο. Και επιτίθεται στον Πρόεδρο (σ.σ. Ερντογάν) γιατί ο Πρόεδρός μας δεν του επιτρέπει να διεξάγει την επιθετική πολιτική του στην περιοχή…» και προειδοποιούσε τον Γάλλο Πρόεδρο:

«Μην μας μπερδεύετε με άλλες χώρες που μπορείτε εύκολα να ξεγελάσετε. Η Τουρκία θα δώσει την πιο κατάλληλη απάντηση στις απειλές σας».
Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (506)
Tags:
Γαλλία, Τουρκία, Ανατολική Μεσόγειος, ελληνοτουρκικά, Εμανουέλ Μακρόν, Μεβλούτ Τσαβούσογλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK