16:02 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (503)
0 01
Βρείτε μας

Νέες αιχμές κατά της Ελλάδας άφησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας ότι η χώρα έδειξε πως δεν είναι έτοιμη για διάλογο με την Τουρκία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγόρησε την Ελλάδα πως έδειξε ότι δεν είναι έτοιμη για διάλογο με την Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός, μιλώντας σήμερα, Πέμπτη, στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υποστήριξε ότι η «Γερμανία μάς ζήτησε να δώσουμε μια ευκαιρία στη διπλωματία», αλλά «αυτοί έδειξαν ότι δεν ήταν έτοιμοι για διάλογο».

​Ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι Έλληνες και Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις και ως εκ τούτου αποφασίστηκαν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.

«Θα προχωρούσαμε σε κοινό ανακοινωθέν στις 7 Αυγούστου. Ωστόσο, λίγο αργότερα, δυστυχώς, η Ελλάδα επικύρωσε τη συμφωνία με την Αίγυπτο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Τσαβούσογλου.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία υποστήριξε τις προσπάθειες μεσολάβησης της Γερμανίας και πως ο ίδιος συμφώνησε να συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. «Ωστόσο, η ελληνική πλευρά αρνήθηκε» συμπλήρωσε.

«Ανταποκριθήκαμε θετικά στην ανακοίνωση από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ στις 3 Σεπτεμβρίου. Όμως η Ελλάδα είπε "ναι" στην αρχή, αλλά ύστερα από την εξήγηση του γενικού γραμματέα είπαν "όχι"».

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Τουρκίας, ο ίδιος τόνισε:

«Είμαστε έτοιμοι για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις. Αλλά αν η Ελλάδα επιμείνει, τότε επιμένουμε και στις προϋποθέσεις μας».

«Η ΕΕ να παραμείνει αμερόληπτη»

Ταυτόχρονα, ο Τσαβούσογλου κάλεσε την ΕΕ να παραμείνει αμερόληπτη στη διαμάχη της Τουρκίας με την Ελλάδα.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η ΕΕ δεν έχει δικαιοδοσία για το θέμα με τα θαλάσσια σύνορα.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (503)
Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Ελλάδα, Τουρκία, Μεβλούτ Τσαβούσογλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK