23:54 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (510)
0 02
Βρείτε μας

Μια δήλωση από τα νιάτα του ανήρτησε ο Ερντογάν στο Twitter λίγο μετά την Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη MED7.

Ένα βίντεο από δήλωση που είχε κάνει πριν αρκετά χρόνια ανήρτησε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ της Πέμπτης, λίγο μετά την Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη MED7, στην οποία η Ελλάδα απέσπασε την υποστήριξη των υπόλοιπων ηγετών για τις τουρκικές προκλήσεις.

Το βίντεο Ερντογάν αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Τούρκου Προέδρου στο Twitter και παρότι δεν αναφέρεται χρονολογία, είναι εμφανές ότι πρόκειται για δήλωση που έγινε πριν αρκετά χρόνια.

Στην παλαιότερη δήλωση, ο Ερντογάν ακούγεται να μιλά για ένα «τραπέζι των λύκων» που έχει στηθεί από κάποιους που θέλουν να «φάνε την Τουρκία».

«Υπάρχει ένα τραπέζι των λύκων που ετοιμάζετε και θέλετε να μας φάτε. Μην μας παρεξηγήσετε, όμως εμείς είμαστε μεγάλοι για να το καταφέρετε. Δεν μπορείτε να μας φάτε!» αναφέρει η δήλωση, σύμφωνα με την απόδοση στα ελληνικά που προέβαλε ο ΣΚΑΪ.

Μήνυμα στην Τουρκία από τους MED7 και στήριξη σε Ελλάδα και Τουρκία

Οι ηγέτες των μεσογειακών χωρών που συμμετείχαν στη Διάσκεψη MED7, εξέφρασαν την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα και την Κύπρο για τις επανειλημμένες παραβιάσεις κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως και για τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας, γεγονός που αποτυπώνεται στο κείμενο των συμπερασμάτων και στην παράγραφο 6 που αφορά στη Μεσόγειο.

Καλούν όλες τις χώρες της περιοχής να συμμορφωθούν με το διεθνές δίκαιο, και συγκεκριμένα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, και ενθαρρύνουν όλες τις πλευρές να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης.

Ταυτόχρονα, καλωσορίζουν τη μεσολαβητική προσπάθεια του Ζοζέπ Μπορέλ και της Γερμανίας με στόχο τη συνέχιση του διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ενώ εκφράζουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει απαντήσει στις επανειλημμένες εκκλήσεις της ΕΕ να τερματίσει τις μονομερείς και παράνομες ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Τέλος, οι επτά ηγέτες αναφέρονται στον κατάλογο κυρώσεων που η ΕΕ ετοιμάζεται να καταρτίσει και θα συζητηθούν στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2020.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (510)
Tags:
Γαλλία, Ελλάδα, Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK