18:42 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Καθώς αυξάνεται η ένταση μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας σχετικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του στις 12 Σεπτεμβρίου, ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν τόνισε απευθυνόμενος στον Μακρόν ότι θα έχει προβλήματα με τον ίδιο προσωπικά.

Ανέβασε και πάλι τους τόνους ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του ομολόγου του της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα 40 χρόνια από το πραξικόπημα του 1980.

Συγκεκριμένα, με αφορμή δήλωση του Μακρόν, κατά τη συνεδρίαση MED7 της Κορσικής, στην οποία τόνισε πως το πρόβλημα δεν είναι ο λαός της Τουρκίας αλλά ο ίδιος ο Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος είπε:

«Δεν θέλω να αναφέρω καν το όνομά του, αλλά θα το κάνω γιατί ασχολείται μαζί μου. Είπε πως έχει πρόβλημα με μένα και όχι με το τουρκικό έθνος. Κύριε Μακρόν, θα έχεις ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με εμένα προσωπικά».

Σχετικά με την Ελλάδα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Ελλάδα έχει πάρει τον λάθος δρόμο. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί την χώρα μας.

«Μην παίρνετε αυτόν το δρόμο γιατί θα καταλήξετε εντελώς μόνοι [...] Να εμπιστευτούμε τι; Κοιτάξτε τι κάνει τώρα η Ελλάδα με τα νησιά, περιφέρεται γύρω – γύρω».

Νέα τουρκική NAVTEX για άσκηση με πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση καθώς πριν από λίγο εξέδωσε νέα NAVTEX, με την οποία δεσμεύει περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για άσκηση με πραγματικά πυρά.

Πιο συγκεκριμένα, η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX με την οποία δεσμεύει περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για άσκηση με πραγματικά πυρά.

H νέα NAVTEX της γειτονικής χώρας θα έχει διάρκεια από αύριο, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, μέχρι και Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK