19:41 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έκρινε ως θετικό βήμα την αποχώρηση των τουρκικών πλοίων από την Ανατολική Μεσόγειο τονίζοντας ότι θα πρέπει να τερματιστούν οι μονομερείς ενέργειες.

Ως «θετικό βήμα» έκρινε την αποχώρηση των τουρκικών πλοίων από την Ανατολική Μεσόγειο η Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Παράλληλα, κάλεσε σε τερματισμό των μονομερών ενεργειών οι οποίες μάλιστα εκφοβίζουν κράτη-μέλη της Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την άποψη ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος μπορούν να υπολογίζουν σε πλήρη αλληλεγγύη.

«Τίποτα δεν δικαιολογεί την προσπάθεια εκφοβισμού των γειτόνων και τα κράτη-μέλη της ΕΕ, η Κύπρος και η Ελλάδα πάντοτε μπορούν να υπολογίζουν σε πλήρη αλληλεγγύη» υπογράμμισε η κα Φον ντερ Λάιεν.

Ωστόσο, η ομιλία της Προέδρου ξεκίνησε με τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανακοινώνοντας τη δημιουργία οργανισμού για τη βιοϊατρική έρευνα. Πρόσθεσε επίσης τη σύγκληση παγκόσμιας συνόδου κορυφής για την υγεία στην Ιταλία το επόμενο έτος, σε μια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία στο ενδεχόμενο μελλοντικής πανδημίας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως επισήμανε ότι θα προτείνει την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

Tags:
COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK