05:40 01 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (906)
0 02
Βρείτε μας

Στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διαδικτυακή του ομιλία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, επαναλαμβάνοντας πως η Τουρκία επιθυμεί διάλογο και συνεργασία με τις χώρες της Μεσογείου.

Κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε πως υπάρχει αναγκαιότητα για μεταρρύθμιση στους πολυμερείς οργανισμούς, μεταξύ αυτών και στα Ηνωμένα Έθνη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Για την ανατολική Μεσόγειο

Αναφερόμενος στις εντάσεις της Ανατολικής Μεσογείου, ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε για διάλογο και συνεργασία με τα κράτη της Μεσογείου.

«Πίσω από τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο βρίσκονται χώρες που πιστεύουν πως ο νικητής τα παίρνει όλα. Δεν θα αδιαφορήσουμε στην παραβίαση των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων» διεμήνυσε, επαναλαμβάνοντας πως καμία παραβίαση δε θα γίνει ανεκτή.

Ο ίδιος σημείωσε πως η βασική επιλογή είναι η επίλυση των διαφωνιών «δίκαια και με αρμόζοντα τρόπο» μέσω συνομιλιών, προσθέτοντας πάντως πως οι «ανώφελες» απόπειρες να εξαιρεθεί η Τουρκία από τα σχέδια της ανατολικής Μεσογείου δεν θα καρποφορήσουν.

Ο ίδιος επανέλαβε, όπως και κατά την τηλεδιάσκεψη νωρίτερα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ, την επιθυμία πραγματοποίησης περιφερειακής διάσκεψης με τα κράτη της Μεσογείου και τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων.

Για το εμβόλιο

Ο ίδιος τόνισε πως όποιο εμβόλιο αναπτυχθεί μελλοντικά για τον κορονοϊό, θα πρέπει να είναι οικουμενικά διαθέσιμο, ανεξαρτήτως της χώρας παραγωγής και προέλευσής του.

«Κάνω έκκληση για άλλη μια φορά από εδώ για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού και φαρμάκων και τις απόπειρες για τα εμβόλια να μη γίνονται αντικείμενο ανταγωνισμού» σημείωσε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του που, όπως και των υπόλοιπων ηγετών, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, λόγω της παγκόσμιας πανδημίας κορονοϊού, προσθέτοντας πως «ανεξαρτήτως της χώρας που τα αναπτύσσει, τα εμβόλια που πρέπει να είναι έτοιμα να παρασχεθούν, πρέπει να παρέχονται στην κοινή χρήση της ανθρωπότητας». 

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (906)
Tags:
Ερντογάν, Τουρκία, ΟΗΕ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK