03:07 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (638)
0 01
Βρείτε μας

Εν αναμονή της ανακοίνωσης της ημερομηνίας για την έναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις.

Την ώρα που Αθήνα και Άγκυρα είναι έτοιμες για την έναρξη του νέου γύρου διευρευνητικών επαφών, ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις που «τορπιλίζουν» τη διαδικασία. 

Ο Ομέρ Τσελίκ δήλωσε πως η Τουρκία είναι έτοιμη για συνομιλίες με την ελληνική πλευρά, ύστερα από την περίοδο της συνεχιζόμενης έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο

«Η Τουρκία δεν έχει πρόβλημα για την έναρξη διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο Τσελίκ, προειδοποίησε ωστόσο κατά της ύπαρξης «μαξιμαλιστικών αιτημάτων». Ειδικότερα και σύμφωνα με το Anadolu είπε:

«Αν κάποιος φέρνει στο τραπέζι τα μαξιμαλιστικά του αιτήματα και λέει "παραιτηθείτε από τα δικαιώματα και συμφέροντά σας", δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις».

Επανάλαβε πως η τουρκική πλευρά είναι υπέρ «της διπλωματίας και των διαπραγματεύσεων», χωρίς να τίθενται όροι όμως.

«Είμαστε ένα βαθιά ριζωμένο κράτος που αισθάνεται υπεύθυνο για την περιφερειακή ειρήνη και ενεργούμε με βάση αυτήν την ευθύνη» πρόσθεσε.

Ακόμη, Ο Τσελίκ κατηγόρησε τη Γαλλία ότι ενεργεί προστατεύοντας «ειδικά συμφέροντα» αντί να συμβάλει στην περιφερειακή ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (638)
Tags:
Ομέρ Τσελίκ, Ελλάδα, Τουρκία, ελληνοτουρκικά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK