12:48 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (668)
0 01
Βρείτε μας

Προκαλεί, εκ νέου, η Άγκυρα με νέο προπαγανδιστικό βίντεο για τη «Γαλάζια Πατρίδα». Στα πλάνα ακούγεται και ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Νέο προπαγανδιστικό βίντεο, στο οποίο μάλιστα ακούγεται και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την Τουρκία, η οποία πατά στο σχέδιο της «Γαλάζιας Πατρίδας» και βάζει στο επίκεντρο την περιοχή της Μεσογείου

Στο νέο αυτό βίντεο υπάρχει συνεχής αναφορά στο παρελθόν της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά και τονίζεται το να υπάρξει συνέχεια στην τουρκική παρουσία στη Μεσόγειο.

​«Η "Γαλάζια Πατρίδα" είναι βαμμένη κόκκινη από το αίμα» και «Πεθαίνουμε για τη "Γαλάζια Πατρίδα"» είναι μερικά απ' όσα ακούγονται στο τραγούδι που έχει «ντύσει» τα πλάνα.

«Τους ωκεανούς θα κατακτήσουμε, στα χνάρια του Μπαρμπαρός. Φρεγάτες του τουρκικού ναυτικού έτοιμες για τα νερά της Μεσογείου» σημειώνεται επίσης, ενώ παρουσιάζεται και ένας αξιωματικός στην πλάτη του οποίου αναφέρεται η γνωστή ρήση του Κεμάλ Ατατούρκ: «Τώρα, στόχος η Μεσόγειος».

 

Η νέα πρόκληση Ερντογάν

Το προπαγανδιστικό βίντεο ήρθε μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος –στο πλαίσιο ομιλίας στο Διεθνές Ναυτικό Συμπόσιο και Συμπόσιο Ανατολικής Μεσογείου– σημείωσε: «Η Τουρκία είναι μεσογειακή χώρα. Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι αλλά οικοδεσπότες. Ως κληρονόμοι της οθωμανικής ειρήνης στη Μεσόγειο, είμαστε υπέρ της ειρήνης και όχι της έντασης».

Παράλληλα, εξαπέλυσε τα «πυρά» του κατά της Δύσης σχετικά με την «αποικιοκρατική νοοτροπία» της.

«Η Τουρκία δεν είναι υπέρ της έντασης στη Μεσόγειο, είναι υπέρ της η ειρήνης και της συνεργασίας, είναι υπέρ του δικαίου και της δικαιοσύνης. Μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα όχι απομονώνοντας ο ένας τον άλλο, αλλά συγκεντρώνοντας τους παράγοντες της περιοχής στο ίδιο τραπέζι» συμπλήρωσε, ενώ επιτέθηκε κατά της χώρας μας κάνοντας λόγο για άδικες αξιώσεις όσον αφορά στα θαλάσσια σύνορα. 

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (668)
Tags:
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ελληνοτουρκικά, Ελλάδα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK