11:41 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Τουρκία παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., η οποία αφορά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, και αξιωματούχος της γειτονικής χώρας τονίζει πως «οποιαδήποτε αναφορά σε κυρώσεις στην Άγκυρα είναι απολύτως απαράδεκτη».

Μπορεί η Τουρκία να μην δίνει το «παρών» στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. κατά την οποία οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών συζητούν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, Τούρκος αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το «Politico», δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας ότι «οποιαδήποτε αναφορά σε εμάς είναι απολύτως απαράδεκτη».

Χαρακτηριστικά, ο Τούρκος αξιωματούχος τόνισε το εξής:

«Είναι γνωστό ότι για την τουρκική πλευρά οποιαδήποτε καταδίκη, οποιαδήποτε αναφορά σε μέτρα και κυρώσεις, τυχόν αποκλεισμός των δικαιωμάτων και της πολιτικής ισότητας των Τουρκοκυπρίων είναι εντελώς απαράδεκτη».

Προς το παρόν, το θρίλερ στις Βρυξέλλες συνεχίζεται αφού ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, παρέδωσε νέο προσχέδιο κειμένου συμπερασμάτων για την Τουρκία στους 27 ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε..

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το νέο προσχέδιο βασίζεται στα δύο προηγούμενα και προσθέτει την έντονη καταδίκη της Ε.Ε. για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Πάντως, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, χαρακτήρισε την Τουρκία ως «πολύτιμο εταίρο», λέγοντας το εξής:

Όπως είπε χαρακτηριστικά η καγκελάριος, μιλώντας για την Ανατολική Μεσόγειο, «η κατάσταση είναι πολύπλοκη, η Τουρκία είναι εταίρος στο ΝΑΤΟ, είναι πολύτιμος εταίρος για τις υπηρεσίες της στο προσφυγικό».

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρώσεις, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK