09:24 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (172)
0 0 0
Βρείτε μας

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αιτηθεί από την Αρμενία να αποσυρθεί από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν τόνισε, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Τουρκία είναι έτοιμη να προσφέρει στήριξη στο Αζερμπαϊτζάν, αν το ζητήσει, διεμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Πιστεύουμε πως το πρόβλημα πρέπει να λυθεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και βάσει κοινής λογικής, με σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα του Αζερμπαϊτζάν» ανέφερε ο Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι ντι Μάιο στη Ρώμη.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υπογράμμισε πως το Αζερμπαϊτζάν «κάνει το καλύτερο που μπορεί».

«Κατά κάποιο τρόπο μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για μάχη κατά της τρομοκρατίας και προσπαθεί [το Αζερμπαϊτζάν] να υπερασπιστεί το έδαφός της, γιατί έχει την ικανότητα και την επάρκεια να κάνει κάτι τέτοιο. Προκειμένου να κηρυχθεί εκεχειρία, η Αρμενία πρέπει να αποσυρθεί από το αζέρικο έδαφος. Το Μπακού δεν έχει ζητήσει προσώρας την υποστήριξη της Τουρκίας, γιατί είναι σε θέσει να προστατευτεί με τις δυνάμεις του. Ωστόσο, αν το κάνει, θα προσφέρουμε τη στήριξή μας και κανείς δεν μπορεί να αντιτεθεί σ' αυτό» σημείωσε ο ίδιος.

Επιπλέον, ο Τσαβούσογλου κατήγγειλε τους διεθνείς μηχανισμούς πως αποδείχτηκαν ανεπαρκείς και αναποτελεσματικοί στη διευθέτηση του προβλήματος, αναφέροντας πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να αιτηθεί από την Αρμενία να αποσυρθεί από τα εδάφη που φέρεται πως κατέχει.

«Τα τελευταία 30 χρόνια, το έδαφος του Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται υπό εισβολή. Το Αζερμπαϊτζάν έχει επιδείξει μεγάλη υπομονή. Αλλά κανείς δεν έκανε πραγματική προσπάθεια για εξεύρεση λύσης» σημείωσε.

Τα σχόλια για τη Σύνοδο

«Η χθεσινή δήλωση στοχεύει στην ικανοποίηση των ελληνικών κυβερνήσεων της Κύπρου και της Ελλάδας. Δεν είμαστε η χώρα που θα είναι ευχαριστημένη επειδή δεν επέβαλαν κυρώσεις. Από τη μία πλευρά, λέτε ότι δεν αναγνωρίζετε τον χάρτη της Σεβίλλης, και από την άλλη , χαρακτηρίζετε τις ενέργειές μας παράνομες. Επιλύετε αυτά τα ζητήματα στο πλαίσιο της αλληλεγγύης των μελών της (ΕΕ);» αυτός είπε.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (172)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK