20:56 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (172)
0 01
Βρείτε μας

Η Τουρκία απάντησε στις καταγγελίες του Σύρου Προέδρου κατά του Τούρκου Προέδρου για την ανάφλεξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Προσωπική έχθρα» κατά της Άγκυρας καταλογίζει η Τουρκία στον Σύρο Πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ, απαντώντας στις καταγγελίες του για υποκίνηση της ανάφλεξης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και για μεταφορά –από την τουρκική πλευρά– Σύρων εξτρεμιστών στην περιοχή. 

«Οι δηλώσεις του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, για χρήση τρομοκρατών από τη Συρία και άλλες χώρες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ συνδέονται με την προσωπική έχθρα προς τον Τούρκο Πρόεδρο» δήλωσε ο επικεφαλής του αντιπολιτευτικού κόμματος CHP, Οζτούρκ Γιλμάζ στο Sputnik.

«Ο Άσαντ αντιπαθεί τον Ερντογάν. Θέλοντας να τον πλήξει, βάλλει κατά όλης της Τουρκίας. Οι δηλώσεις του Άσαντ δεν έχουν καμία αξία και αποτελούν μέσο προπαγάνδας» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η Τουρκία, όπως είπε, έχει τη δική της ατζέντα όσον αφορά στο Αζερμπαϊτζάν και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Ο Ερντογάν βασικός υποκινητής της ανάφλεξης»

Ο Σύρος Πρόεδρος, στη συνέντευξή του στο Sputnik είχε επιτεθεί κατά του Ερντογάν «δείχνοντάς» τον ως τον βασικό υποκινητή της επανέναρξης των συγκρούσεων μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν. 

«Ας είμαστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι. Ο Ερντογάν έχει υποστηρίξει τρομοκράτες στη Συρία, υποστηρίζει τρομοκράτες στη Λιβύη και ήταν ο κύριος υποκινητής της πρόσφατης σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας» είπε και χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου «επικίνδυνη».
Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (172)
Tags:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Συρία, Μπασάρ Αλ Άσαντ, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK